Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1969632

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser på Urkenhockey som bevakat morgonträning. Gunler och Edström tydligen med. Kanske om någon forward skulle falla ifrån av någon anledning? Tydligen alla med på träningen men inte Jalvanti och där ska man redan igår ha förklarat att han inte är med idag.

Och. Vad ska vi tro om matchen idag?

Vi blir chanslösa igen? Det var bara en dröm, i förrgår? Eller, vi var bra, men Fulunda överraskades av att våra spelare plötsligt försökte spela hockey? Men nu är de förvarnade och nu kommer de att ha Ett närmare fullsatt Scandal-i-Analium i ryggen? Eller "låt" fulundorna oss ta matchen - ja, inte medvetet förstås - men lite till mans kände de att "oj, idag ger Luleåspelarna järnet, ska vi vinna idag igen måste vi ta i rejält". Samtidigt som de efter de två första matcherna kände sig ganska säkra "nu behöver vi bara vinna hemmamatcherna och det gör vi alltid"?

Jag vet inte. Det är som att man inte vågar hoppas, inte ens ha någon känsla inför matchen.

Det som jag tycker avgjorde första matcherna var att Fulunda vann kamperna vid sargerna och vann dem överlägset. Värst var det i vår egen zon där de satte press mot puckförande med 1-2-3 spelare och när övriga Luleåspelare utan puck inte satsade tillräckligt hårt för att leta upp platser där de kunde avlastande ta emot pass, blev det mest skit. Ja, inte när Erik hade puck förstås men för de flesta av de övriga. De fixade det ibland men tappade ibland över puck varpå Fulunda fick ta över med anfallsspel i vår zon direkt; eller vanligen kunde de dumpa ut i mittzon där Fulunda direkt vände och sköljde över oss - igen!

Spelet i anfallszon blev liknande. Eftersom vi blev så fastspelade i egen zon som beskrevs ovan, kom vi - när vi kom - ofast sent genom mittzon och Fulunda var redan uppställda vid blå, gav oss nästan bara dumpning som alternativ. Eller kunde vi ta oss efter sarg, ibland ned bakom mål. Bara för att omgående bli fast och bli avtagna puck.

Jag hade ju väntat mig / hoppats att våra snabba linor skulle vara för påhittiga för långsammare fulundabackar, men det såg man lite av. Det blev långsamt, fastnade spel och där var fulundorna starka och vinnande.

I senaste matchen hade vi fått ordning på det där, iaf större delen av matchen. Och det var framför allt att våra spelare hjälpte varandra i försvaret, vi passade oss snabbt förbi högt checkande fulundor och kunde snabbt gå till attack, medan fulundorna som skulle stoppa oss vid blå var decimerade eftersom 1-2 fulundor fortfarande var kvar högt upp.

Allt det gjorde att fulundorna blev försiktigare, vågade inte trycka på riktigt lika hårt långt upp i vår zon när vi fick puck. De drog sig lite bakåt och vi fick mer puck, mer spel och fulundorna tvärtemot mindre av allt. Visserligen fortfarande svårt för oss att komma in och etablera anfallsspel, och fortfarande fick det bli en hel del dumpningar, men trots allt ledde det till att vi mer ofta lyckades bryta igenom på bra sätt och få igång tryck och får man försöka tillräckligt många gånger, ramlar puckar in. T ex Connollys 1-1.

Ja, det är väl ungefär så jag tror om matchen. Att om Luleå ska ha någon chans måste alla våra spelare göra sitt yttersta för att hjälpa till så att, när vi erövrat puck i egen zon får vi inte fastna pga högt checkande fulundor. Utan effektivt passera dem för att gärna snabbt bygga upp egna nya anfall.

Det tror jag blir mest avgörande idag.

Och förstås klart svårare att lyckas i Scandal-i-Analium. Men för att vinna denna semi måste vi ta en match där borta.

Det måste bli idag, så att vi reducerar till 2-2, isf att hamna under med 1-3.

Eller, om vi förlorar idag och sedan vinner hemma, måste vi vinna sista matchen i Scandal-i-Analium om fyra dagar, när vi ligger under med 2-3... men det tror jag blir svårare.

Ska vi lyckas i semifinalen, ska vi lyckas stjäla en bortamatch. Måste det nog bli idag.

Det blir ingen lätt uppgift.

Men det är inte omöjligt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysveriges uppgång och fall.

Under ett antal år gillade man att Hockeysverige fanns. Snabba med nyheter och bra analyser av svenska hockey, som det alltid blir när enkelP går först och visar vägen.

Men den tiden är förbi. Nu har de anställt några norpon som bara orkar sammanfatta upp till sju matcher en omgång under rubriken "SHL-svepet" där det märks att inte fan har de sett matcherna utan det handlar om att leverera sammanfattningen av mål och pass, och gissa på spelet efter skottsiffror. Och så "låtsas-udvidga" det hela.

Om fakta var att under andra perioden vann Luleå skotten med 12-4 och gick från 0-0 till 2-0 skrev man det inte bara rakt av utan bredde ut det till "Men i andra perioden kom Luleå igen och satte hårt tryck på motståndarna. Erik Gustafsson växte och spelade starkt och passade till 1-0 som Kovacs satte i senare delen av perioden och under periodens slutminuter spelade Erik också fram Emil Larsson som tog upp Luleå till en stark ledning med 2-0 inför sista perioden och motståndarna var i brygga."

Ungefär så. Ord, ord, ord, men utan mening. Inga analyser, inga närmare och riktigare bedömningar av matchbilden och varför det blivit som det blivit.

Fullständigt meningslöst.

Kryddat med max 1-2 extra artiklar där en "Hockeysverigejournalist" från Skellefteå intervjuade/låtsades intervjua någon kompis i aplaget och hyllade denne, höjde vederbörande till skyarna. För att den t ex lyckats få ett andrapass. Eller åtminstone nästan lyckats.

Eller, om de efter att ha scannat av tabloiderna - som bara tittat på SeMer - hittat någon konflikt, något bråk de kunde hända på - satte de ihop en samling tagna från olika tabloider så att inte copy-paste-tekniken skulle bli för uppenbar.

Ja, detta om SHL. Och nu under slutspelet, är det ta mig fan samma historia. En, max två artiklar per semifinal, och av samma "innehåll" som tidigare beskrivits. Analyser, bedömningar, reportage? Glöm det!

Speciellt nu, när Apan sparkats ut ur slutspelet, till alla Hockeysverigeaprunkares stora sorg.

Men i stället är det NHL som gäller! Aprunkare bodin är värst. Han har ju lämnat svensk hockey i praktiken sedan länge och åker bara över Atlanten så mycket han kan för att gå på matcher live eller på sportbar, bo på hotell, äta och dricka gott och koppla av. Typ har konverterat sitt uppdrag till en ständig semester.

Och när det nu varit slutspelsomgång om Stanley Cup - ja, då jävlar skrivs det 10-20 artiklar dagligen. Det går ju nämligen mycket lättare, eftersom det finns RIKTIG hockeybevakning där borta och det omedelbart kommer upp 10-20 RIKTIGA artiklar av RIKTIGA hockeyjournalister direkt efter varje match. Därmed kan t o m Hockeysverigejournalister scanna av dessa och skriva riktiga artiklar som kan luta oinvigda läsare att tro att de sett matchen, lyckats analysera den och vet vad de talar om.

Men först har de markerat artiklarna, kört Google translate, kört språk- och stavningskontroll i Word, och sedan direktkopierat in några meningar från varje artikel till en "rapport" som de falskeligen sätter eget namn under.

Tragiskt.
Kommentera