Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1974902

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja. inte har det varit lätt för Lill-Nisses farsa och Erik Forsell att ta över ansvaret för Apan, sedan första Aplasse och sedan Näsan genom vilda köpfester på skadade spelare och bekväma primadonnor, tömt Apnas skattkista.

Detta i kombination med att sektens onda genius ApPea drabbats av glud-hybris och kastat ut miljoner efter miljoner på att i Aparenan inreda en lyxrestaurang, där det ändå bara kommer att fyllas på med ölhävande apsupportrar från byarna.

Följden har ju blivit att Apan - vars ledning utnämnde sig själva till ekonomiska experter, sedan dopingkommunen öst in >10 miljoner per år sju år i rad varpå Apans "sparkonto" låg på 70 miljoner - nu har oerhört svårt att få fram pengar för dagliga räkningar.

Och Lill-Nisses Farsa och Forssell står där med mycket tunn plånbok när de ska fylla truppen.

De tog dock det kloka beslutet att kasta ut CryBert varpå en del spelare som vägrat lira för Apan så länge den fradga-leverantören var kvar, återvände. Dessutom har de sparkat så många primadonnor de kunnat.

Men deras inköp har inte imponerat. Nog märks det att de varit tvungna att botanisera bland andrasorteringen och köpa billigt, begagnat.

Men nu presenterar de 17-årige Philip Broberg från Öret, senast i riktiga AIK. Det är en duktig talang och det var duktigt att kunna övertala denne att komma till Apan. Ser spontant ut som en win-win eftersom Apan nog är den klubb i SHL där Broberg kan få ta störst ansvar, få mest speltid och utvecklas vidare innan han drar vidare till NHL, om allt går som det ska.

Detta eftersom Apans backuppsättning i övrigt måste bedömas som en av de sämsta i serien. Lita på att Broberg kan få växa ut rejält där.

Grattis, Broberg och grattis, Apan.
Kommentera