Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1975106

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Funderade på om det kunde finnas andra motiv till att Östblom uttalade sig på så "diskutabelt" sätt. Och jojo.

Se på nedanstående bild, som visar del av Östbloms CV på Eliteprospects.

Porkka anställde alltså Östblom som sin hjälp för att "få ordning" på Damkronorna.

När Porkka utsåg honom fick han frågan:
"Har han jobbat något med damhockey tidigare?
– Nej, det har han inte. Han är nog precis lika okunnig som mig."

Och sedan var han under tre år Porkkas medhjälpare för att "utveckla" Damkronorna till den nivå att det blev OS-final 2018, som de lovade.

Ett halvår innan OS hade Östblom hjälpt Porkka tillräckligt för att det skulle bli ett finallag, och då blev han i stället administrativ chef på förbundet, bl a för damhockeyn.

Innan OS beslutade förbundet till slut att Porkkas fantastiska insats räckte; att han fått frikort för att "utveckla" Damkronorna under sex år räckte (och det skulle förstås bli OS-final som kronan på verket". Så de anställde Porkkas ersättare, och Östblom - som administrativ chef - förklarade:

"Har ni vägt in kritiken som funnits mot honom, både utifrån och från spelare, i beslutet?
– Jag kan inte svara för de andra men jag, som har en lång historik med Leffe, har stått bakom honom 100-procentigt. "

Ju mer information man tar del av, desto snaskigare blir det. Med allt detta kan man undra om det bästa inte vore om nämnde Östblom försvann från förbundet, eftersom han uppenbarligen har ett delansvar för den vidriga behandling av svenska damhockeyspelare som rådde under många år.

I stället sitter han nu på förbundet med ett administrativt ansvar som han hanterar på sådant sätt att han föreslår att en hockeyspelare i Luleå Hockey ska sticka från Sverige, när hon har åsikt om den otillräckliga möjlighet till förberedelser som Damkronorna fick inför VM.

Plus det förvirrade uttalandet om att "det är inte givet att svenska damhockeyspelare presterar bättre om de har SOK-stöd för att kunna träna hockey...".

Det verkar ju tämligen tydligt att det absolut inte räckte med att Porkka till slut fick sparken utan att det fortfarande finns Porkka-röta kvar, som borde avslutas...

Peja, du må fortfarande anse att "Han är för övrigt en oerhört trevlig person."

Men tycker du att hans insatser för damkronorna är...trevliga?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tror inte att hockeyförbundet ville få mindre ekonomiskt stöd av SOK, det går inte att klandra Boork och Olof Östblom för det. Som jag uppfattade det valde SOK att lägga mindre pengar generellt sett, inte bara till hockeyn. Hockeyförbundet hade självklart föredragit att få ännu mer pengar av SOK.

Så vad ska hockeyförbundet göra i den situationen? Klaga över att man får mindre pengar? Eller ska man kanske istället försöka göra det bästa av situationen? När Östblom säger att det inte nödvändigtvis finns ett samband mellan SOK:s stöd och landslagets resultat, gör han det förmodligen för att försöka göra det bästa av situationen. Men grundproblemet är självklart att damhockeyn är beroende av SOK, dom måste kunna stå på egna ben utan det. Särskilt med tanke på att herrhockeyn redan finansierar damhockeyn i flera elitföreningar.

Östblom har varit väldigt trevlig när jag har träffat honom, det står jag för till 100%. Och det finns en skillnad mellan att träffa någon personligen och att läsa om personen i medier/läsa vad personen säger i medier. Men mina möten med honom var i en helt annan kontext och hade ingenting med hockey att göra. Det hade alltså ingenting att göra om hurvida han är kompetent i sin roll på hockeyförbundet eller inte. Det kan jag inte bedöma, har ingen uppfattning vad hans arbetsuppgifter är, vilka direktiv han har ovanifrån och så vidare.

Kan personligen tycka att det är väldigt konstigt när man tar in personer utan damhockeyerfarnehet i nyckelroller inom damhockeyn, men förmodar att det beror på ett litet urval inom damhockeyn. Men där måste man jobba med att utbilda ledare som är specialiserade inom damhockeyn. Det var otroligt märkligt att ta in Boorken som förbundskapten, hade varit mer rimligt om han tagit t.ex Brynäs och eventuellt kvalificerat sig till FK-posten via framgångar där, precis som vilken annan SDHL-tränare som helst kan göra.

Jag har alltid gillat Boork, men tror att han är passé på elitnivå. Han är inte rätt man att leda dagens 90-talistspelare, oavsett kön. Däremot är han intressant figur som vågar säga vad han tycker, vilket är befriande, oavsett om jag håller med honom eller inte.
Kommentera