Luleå HF

90076 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1976662

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klart han ville visa bucklan i Boden första svängen och inget fel med det och sen vet jag inte hur länge han fick ha den, men för övrigt så har han väl hus, bor och tränar i Skellefteå på sommaren? Men jag kan ha fel, du kan väl söka lite fakta 😏
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att den föreslagna ändringen - att ett lag från SHL direktnedflyttas och ett lag från Allsvenskan direktuppflyttas varje år - nu beslutats.

Jag tycker att det är svårt att säga Bu eller Bä om förslaget, men noterar att Allsvenskan och Div 1 väsentligen var emot, medan SHL var för.

Därmed tolkar jag det som ett led i den kamp för att stänga högsta ligan som SHL bedrivit i många år. Inledningsvis driven av Looben och andra, där denne Loob inte skämdes för att förelså att på den tiden Elitserielaget MooDoo var "onödigt" medan på den tiden allsvenska Malmö borde flyttas upp "eftersom det bodde mer folk i Malmö" typ.

Så jag vet inte, men litade på klubbarna från de lägre divisionerna, eftersom jag är emot stängd högsta serie och allt sådant, och är FÖR den fortsatta möjligheten för klubbar att ta sig från botten till toppen.

Men i vilket fall är det slut nu. Våren 2021 får vi se den nya ordningen för första gången och sedan gäller den i fem år. Minst.

Och den ljuvliga "kvalserien" är definitivt borta.

För övrigt anser jag att av Cmorepengarna till SHL-klubbarna ska varje klubbs 45 miljoner nästa säsong reduceras till 37-38 miljoner. Eller om man sprider det över flera säsonger. Detta för att frigöra 90 miljoner som SHL ska ge Karlskrona tillsammans med en ursäkt.

SHL tvingade Karlskrona att skuldsätta sig över öronen för att tillåtas spela i Elitserien SHL dit de sportsligt avancerat. För att SHL KRÄVDE att de MÅSTE ha en arena för >5000 åskådare. Så de fick bygga ut arenan och följden blev att den gapade tom på >1500 platser match efter match.

EN SKAM!

EN JÄVLA JÄTTESKAM!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Första svängen? Den gången fick han inte sitt namn signerat på Bucklan - hade spelat för få matcher för att anses tillhöra truppen, men organisationen tyckte de kunde låta honom få vara med att visa bucklan. De får ha den i 24 timmar, ett par bastanta vakter ansvarar för att transportera den världen över.

Men visst anses han ha vunnit NHL då.

Däremot tror jag att din tro på att lillsunken tänkte att "första svången tar jag den i Boden, andra svängen tar jag den i Apschtaan" inte håller riktigt.

A) Första svängen var i LULEÅ. Bodens junisar hade bortamatch i Luleå, mot Luleå förstås, så det blev där han visade den. Vilket Apan således blev skitförbannade på och på sin hemsida inte ens nämnde att Lill-Sunken var i Sverige med bucklan. Någon sorts sovjetrysk variant av censur, där man inte låtsas om att det som hänt har hänt, så "finns det inte".

B) Ingen svensk har vunnit Stanley Cup för två olika klubbar någonsin. Så jag tror knappast att Lill-Sunken tänkte att "jag tar den första svången i Boden, andra svängen i Apschtaan".
+1
Kommentera