Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1976708

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att den föreslagna ändringen - att ett lag från SHL direktnedflyttas och ett lag från Allsvenskan direktuppflyttas varje år - nu beslutats.

Jag tycker att det är svårt att säga Bu eller Bä om förslaget, men noterar att Allsvenskan och Div 1 väsentligen var emot, medan SHL var för.

Därmed tolkar jag det som ett led i den kamp för att stänga högsta ligan som SHL bedrivit i många år. Inledningsvis driven av Looben och andra, där denne Loob inte skämdes för att förelså att på den tiden Elitserielaget MooDoo var "onödigt" medan på den tiden allsvenska Malmö borde flyttas upp "eftersom det bodde mer folk i Malmö" typ.

Så jag vet inte, men litade på klubbarna från de lägre divisionerna, eftersom jag är emot stängd högsta serie och allt sådant, och är FÖR den fortsatta möjligheten för klubbar att ta sig från botten till toppen.

Men i vilket fall är det slut nu. Våren 2021 får vi se den nya ordningen för första gången och sedan gäller den i fem år. Minst.

Och den ljuvliga "kvalserien" är definitivt borta.

För övrigt anser jag att av Cmorepengarna till SHL-klubbarna ska varje klubbs 45 miljoner nästa säsong reduceras till 37-38 miljoner. Eller om man sprider det över flera säsonger. Detta för att frigöra 90 miljoner som SHL ska ge Karlskrona tillsammans med en ursäkt.

SHL tvingade Karlskrona att skuldsätta sig över öronen för att tillåtas spela i Elitserien SHL dit de sportsligt avancerat. För att SHL KRÄVDE att de MÅSTE ha en arena för >5000 åskådare. Så de fick bygga ut arenan och följden blev att den gapade tom på >1500 platser match efter match.

EN SKAM!

EN JÄVLA JÄTTESKAM!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite svårt att under pågående silly season värdera hur starka lagen i SHL kommer att bli den säsong som kommer.

Luleå är ju ett föredöme genom att i god tid arbetat för att planera truppen och det mesta är förstås klart, vilket känns fint. Vi får väl se hur vi ska göra med backsidan om Jesper fastnar på andra sidan av Atlanten men annars är det ganska klart.

Men för övrigt är det mycket som händer och hänt och för många klubbar dunkar rapporterna in om att nu har de tappat den och den och nu har de rekryterat den och den.

Några klubbar märks mer än andra.

Exemeplvis Warulfven - som senaste säsongen mycket väl kunde ha tagit Le Mans om de haft en riktig målvakt i stället för mApKyss Svensson, som kastar in puckar när det inte får ske. Men nu har rapporterna om Ulfven som regel handlat om att de tappas av många framträdande spelare och det tycks inte var klart än heller.

Så har vi Apan som tycks ha misslyckats med det mesta och mest imponerande är att se att denna Apa - vars chefsinköpare Näsan år efter år för dyra pengar köpte in primadonna efter primadonna och tömde kassaskrinet. Nu har efterträdarna fått nöja sig med att handla billig sekunda vara, och fortfarande har de en massa luckor. Vaktsidan var i stort behov av förnyelse men där har de kvar sina tvenne halvportioner och har till det köpt in en Norskar, som ingen tror ska klara att hantera en SHL-spade. Och det ryktas att de i brist på pengar ska låta gamlingen Fläskberget gå in i truppen. Denne är ju passé sedan många år tillbaka och kan knappast hålla balansen på isen längre, som följd av all övervikt. Men Apans kris verkar gå djupare än alla trott och frågan är om de inte stabiliserar sig under strecken tidigt nu.
Kommentera