Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982564

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Måste säga att ni har byggt ett intressant lag och har riktigt bra forwardsuppställning och en bra mix av rutinerade över 30, spelare i 24-28, samt unga lovande. Era nya finnar kommer blir intressant att följa, tycker Tyrväinen var riktigt bra idag, en jävla fart och tuffhet. Sedan ska t.ex Ilomäki in i laget också och han anses väl som den bättre speciellt efter hans VM turnering.

Nej bland forwards ligger ni bra till, kommer vara många lag som får svårt att så emot eftersom det inte spelar så stor roll vilken kedja som är inne, alla kan hota offensivt.

Frågetecknen är väl egentligen backsidan, visst ni har Gustafsson som är en general, allt han gör lyser klass. Men sedan bakom honom är det lite luckor, speciellt ifall inte Sellgren vänder tillbaka. Spelare som Sondell och Styrman skulle behöva uppgraderas är min åsikt. Någon av de unga kanske ligger lite efter Sondell just nu iaf offensivt, men utvecklingen kan gå fort på dessa under en säsong. Kommer försvaret att räcka till i ett slutspel? Lösningen är att Bulan verkligen får alla 5 på isen att jobba stenhårt i försvaret, för bakom Gustafsson så är det få spelare som är riktiga klippor och generaler. Men jag tror Bulan lyckas.

Sedan målvaktssidan är ett litet orosmoln (men inte alls lika stort som försvaret), alla vet vad Lassinantti kan komma upp i för nivå och då tillhör han toppen i ligan, men även att hans lägsta nivå kan ligga rätt lågt, går han sönder så finns det en ok rutinerad backup bakom i Rautio, men han känns inte som en målvakt man vinner SM med.

Intressant bygge att följa, tror ni definitivt blandar er i toppstriden i serien (topp 3), sedan hur lång det räcker i slutspelet är svårt att säga nu då det beror på skador och form och det blir en annan typ av hockey som spelas, men ni borde ha ett bra utgångsläge efter serien iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Håller med.

Backuppsättningen intakt sedan flera år och hittar varandra utmärkt men när det blir riktigt tufft - t ex mot Frölunda i semin i våras - är det flera som inte riktigt håller måttet; tycker som du att Sondell och Styrman skulle man gärna se starkare backare i stället för, och Jalvanti var under isen hela fjolåret. Sellgren har ju utvecklats riktigt bra och hade varit härlig att få ha kvar men så blir det nog inte.

Linorna har varit riktigt stabila när motståndarna har puck och det kommer säkert att fungera. Men Kovacs, Olle, Connolly, Emil - som kan vara riktigt effektiva kom bort något i fjol när de mötte intensiva Frölunda: blir intressant att se om Tyrväinen och Isomäki kan lyfta och bredda oss - och dessutom Hållander och Brännström, som sett starka ut.

Är nog inte så rädd för vaktandet. Tror rätt säkert att Lassi kommer upp i sin bästa nivå och att även Berguven kan leverera riktigt bra bakom våra utespelare som har ett spel som passar honom.

Är det något jag saknar rejält är det en tuff och säker back med ett rejält skott från blå. Det blir väl mest Erik nu men han har inte det där skottet riktigt. Och så Sondell, men allvarligt talat är det mest snack och lite gjort av honom och dessutom druttar han gärna ut pucken över blå när han lirar PP, något jag hatar att se.
Kommentera