Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982566

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Håller med.

Backuppsättningen intakt sedan flera år och hittar varandra utmärkt men när det blir riktigt tufft - t ex mot Frölunda i semin i våras - är det flera som inte riktigt håller måttet; tycker som du att Sondell och Styrman skulle man gärna se starkare backare i stället för, och Jalvanti var under isen hela fjolåret. Sellgren har ju utvecklats riktigt bra och hade varit härlig att få ha kvar men så blir det nog inte.

Linorna har varit riktigt stabila när motståndarna har puck och det kommer säkert att fungera. Men Kovacs, Olle, Connolly, Emil - som kan vara riktigt effektiva kom bort något i fjol när de mötte intensiva Frölunda: blir intressant att se om Tyrväinen och Isomäki kan lyfta och bredda oss - och dessutom Hållander och Brännström, som sett starka ut.

Är nog inte så rädd för vaktandet. Tror rätt säkert att Lassi kommer upp i sin bästa nivå och att även Berguven kan leverera riktigt bra bakom våra utespelare som har ett spel som passar honom.

Är det något jag saknar rejält är det en tuff och säker back med ett rejält skott från blå. Det blir väl mest Erik nu men han har inte det där skottet riktigt. Och så Sondell, men allvarligt talat är det mest snack och lite gjort av honom och dessutom druttar han gärna ut pucken över blå när han lirar PP, något jag hatar att se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vad händer med Apan nu?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Senaste tre säsongerna har laget havererat ekonomiskt och sportsligt och inför den här säsongen känns det som att råttorna lämnar skeppet. En massa dödkött har sparkats, ett flertal ledare har klivit av sedan de vistas helt inkompetenta. De s k kulturbärarna har helt tappat stilen och levererar inte längre någonting alls, men Apan tycks försöka hålla kvar vid dessa misslyckade samtidigt som de väsentligen fyllt på med andrasortering; begagnade produkter som inte hållit måttet och andra klubbar velat bli av med.

Och sp kommer säsongsstarten varpå Apans såväl herr- som damlag storkrossas av Hoppet i Norr; Luleå Hockey. Ja faktum är att de båda lagen torskat alla matcher förutom då damerna lyckats ta 2-0 mot ett Kärpät, som vfestat hela natten innan i Luleå, och sedan tvingats direkt till buss ner till Apschtaan för synnerligen tidigt lagt förmiddagsmatch.

Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket.

Blir det så nu? Kollapsar Apan, havererar fuskbygget? Nu har de ju anställt en konkursförvaltare som ordförande och kommer det att visa sig att kolossen på lerfötter bara har "eget kapital" i form av låtsaspåhittade värden som t ex ApPeas skrybygge av en lyxrestaurang i arenan som bara går back eftersom de enstaka enda kunderna ändå bara frågar efter "har ni billig fulöl?"

Kommer de att konka nu äntligen och få packa ihop allt? Till sorg och saknad för stampubliken, de tomma stolar som troget och träget sett match efter match i Apkraft? Men till glädje för barnen i norra Västerbotten som kanske återigen får njuta av tända ljus i julgranarna, när kommunen inte längre har något schabrak att mygla över medel till? Och lämnar spelarna blygden, när de inte längre för lön då bankerna inser att de inte längre kan låna ut pengar till konkursboet för löpande utgifter?

Kanske.

Men kanske klubben lyckas frisera siffrorna som vanligt och får det att räcka några år till? Fast i så fall är det väl hög risk - eller för övriga Riktiga Hockeyklubbar: stor chans - att Apans haveri blir mer tydligt sportsligt.

Jag menar. Den "hockey" de presterar är ju så värdelös att det är svårt att tro att de kan undvika att lida kommande SHL-säsong på annan plats än nere bland strecken. Och detta förlorarlagenss förlorarlag har ju en anrik historia av att när de väl börjar tappa, tappar de rejält och hamnar snabbt nere på de två lägsta platserna i tabellen, där de historiskt sett oftast hamnat de säsonger de fått delta i Elitserien SHL.

Ju mer vi sett, desto mer talar för att två klubbar som under 2000-talet varit på besök hos landets elithockey nu får kämpa med näbbar och klor för att komma fram till vilket av de två lagen som får äran att bli det historiskt sista lag som efter att ha hamnat näst sista tvingas till kval för att klara sig eller ramla ur.

Jag talar om Apan och om Pungen. Jag tror att det blir
12. Pungen
13. Apan
14. Oskars

Eller "lyckas" CryBert förstöra Pungen lika duktigt som han förstört Apan? Får vi framåt jul se honom böla på presskonferens när han trots ett treårigt kontrakt redan sparkas av Pungen sedan allt kollapsat och spelarna skiter i honom?

Ja, det börjar väl bli det hopp som Apan kan ha, för att hålla sig kvar.

Men jag lutar nog mot att det blir Apan som - inte drar det kortsate strået, som handdlade det om otur - utan sportsligt rättvist tar kvalplatsen och där finns det ju goda möjligheter att det blir Burkölen de får möta. Och i ett sådant läge skiter förstås Apan på sig, lämar elithockeyn för evigheter framöver och blir åter helt bortglömda förutom då att de efterlämnar ett "arv" i form av ett hockey-ordspråk:

"UPP SOM EN SOL,
NED SOM EN PANK APA."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite nyfiken var man förstås på att se hur sekten på den officiella hemsidan skulle hantera att Apan torskade mot Luleå.

När DamApan förra veckan åkte på sin historiskt största förlust sedan de blivit storkrossade av Luleå Hockey, låtsades ju Apan som att det inte hänt genom att helt enkelt "glömma" att rapportera från matchen eller ens redovisa resultatet.

Tänkte de göra detsamma för herr-Apan?

Nej, det kunde det inte. Men kom med århundradets kortaste matchrapport som försöker ge läsarna uppfattningen att Apan var bästigaste på allt men "norrbottningarna drog det längsta strået".

Dra står? Som vore det lottdragning alltså. Dvs att Apan förlorade berodde bara på otur, inte på att motståndarna var bra?

Sektens värdegrunnnnd håller alltså i sig: när Apan förlorar beror det på otur, eller på domarmisstag eller på att Apan inte fick igång spelet.

Men aldrig på att motståndarna var bättre. Så kan det ju inte vara, när det i sektmanualen proklameras som en av grundteserna att Apan är bästigast på allt.

Skulle de åka ned i Allsvenskan till våran beror det bara på otur. Förstås.
Uppladdat:

450x300-treapor_27.jpegtreapor_27.jpeg

Kommentera