Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982606

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vad händer med Apan nu?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Senaste tre säsongerna har laget havererat ekonomiskt och sportsligt och inför den här säsongen känns det som att råttorna lämnar skeppet. En massa dödkött har sparkats, ett flertal ledare har klivit av sedan de vistas helt inkompetenta. De s k kulturbärarna har helt tappat stilen och levererar inte längre någonting alls, men Apan tycks försöka hålla kvar vid dessa misslyckade samtidigt som de väsentligen fyllt på med andrasortering; begagnade produkter som inte hållit måttet och andra klubbar velat bli av med.

Och sp kommer säsongsstarten varpå Apans såväl herr- som damlag storkrossas av Hoppet i Norr; Luleå Hockey. Ja faktum är att de båda lagen torskat alla matcher förutom då damerna lyckats ta 2-0 mot ett Kärpät, som vfestat hela natten innan i Luleå, och sedan tvingats direkt till buss ner till Apschtaan för synnerligen tidigt lagt förmiddagsmatch.

Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket.

Blir det så nu? Kollapsar Apan, havererar fuskbygget? Nu har de ju anställt en konkursförvaltare som ordförande och kommer det att visa sig att kolossen på lerfötter bara har "eget kapital" i form av låtsaspåhittade värden som t ex ApPeas skrybygge av en lyxrestaurang i arenan som bara går back eftersom de enstaka enda kunderna ändå bara frågar efter "har ni billig fulöl?"

Kommer de att konka nu äntligen och få packa ihop allt? Till sorg och saknad för stampubliken, de tomma stolar som troget och träget sett match efter match i Apkraft? Men till glädje för barnen i norra Västerbotten som kanske återigen får njuta av tända ljus i julgranarna, när kommunen inte längre har något schabrak att mygla över medel till? Och lämnar spelarna blygden, när de inte längre för lön då bankerna inser att de inte längre kan låna ut pengar till konkursboet för löpande utgifter?

Kanske.

Men kanske klubben lyckas frisera siffrorna som vanligt och får det att räcka några år till? Fast i så fall är det väl hög risk - eller för övriga Riktiga Hockeyklubbar: stor chans - att Apans haveri blir mer tydligt sportsligt.

Jag menar. Den "hockey" de presterar är ju så värdelös att det är svårt att tro att de kan undvika att lida kommande SHL-säsong på annan plats än nere bland strecken. Och detta förlorarlagenss förlorarlag har ju en anrik historia av att när de väl börjar tappa, tappar de rejält och hamnar snabbt nere på de två lägsta platserna i tabellen, där de historiskt sett oftast hamnat de säsonger de fått delta i Elitserien SHL.

Ju mer vi sett, desto mer talar för att två klubbar som under 2000-talet varit på besök hos landets elithockey nu får kämpa med näbbar och klor för att komma fram till vilket av de två lagen som får äran att bli det historiskt sista lag som efter att ha hamnat näst sista tvingas till kval för att klara sig eller ramla ur.

Jag talar om Apan och om Pungen. Jag tror att det blir
12. Pungen
13. Apan
14. Oskars

Eller "lyckas" CryBert förstöra Pungen lika duktigt som han förstört Apan? Får vi framåt jul se honom böla på presskonferens när han trots ett treårigt kontrakt redan sparkas av Pungen sedan allt kollapsat och spelarna skiter i honom?

Ja, det börjar väl bli det hopp som Apan kan ha, för att hålla sig kvar.

Men jag lutar nog mot att det blir Apan som - inte drar det kortsate strået, som handdlade det om otur - utan sportsligt rättvist tar kvalplatsen och där finns det ju goda möjligheter att det blir Burkölen de får möta. Och i ett sådant läge skiter förstås Apan på sig, lämar elithockeyn för evigheter framöver och blir åter helt bortglömda förutom då att de efterlämnar ett "arv" i form av ett hockey-ordspråk:

"UPP SOM EN SOL,
NED SOM EN PANK APA."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Finns Apan?

Ja, det är den fråga man ställer sig under försäsongen 2019. Hockeyvänner har ju funnit information om att Apan ska spela träningsmatcher och vid utsatt datum och tid försökt se matcherna.

Men gång efter gång slutar det på samma sätt: spel mot ett mål. Och hur man än försöker är det inte möjligt att identifiera någon apa som spelar hockey.

En del har försökt undersöka om någon sökt sig till Aparenan för att se match, men det har varit lika illa där. Bara tomma stolar så långt man kan se och tystnaden ekar öronbedövande illa.

Vissa misstankar har höjts om att ordförande Per Nordlund, sportchefen Näsan och tränaren CryBert kan ha tagit med sig aplaget när de gick, men det har ännu inte bekräftats.

Frågan är nu om Apschtaan överhuvudtaget existerar eller om allt tidigare apjidder bara är en mardröm för hockey-Sverige som man nu vaknat ur.

För at utreda saken sändes en räddningsexpedition ut från Luleå. Man följde E4 söderut, passerade Piteå och andra avfarter - och strax var man framme i Umeå utan att ha sett någon tillstymmelse till Apschtaan.

Med denna rapport som underlag är numera den gängse uppfattningen att vare sig Apan eller Apschtaan någonsin funnits, utan bara förekommit som vanföreställning. Och i efterhand är det många som skrattar rått och framhåller att "Hur kunde någon gå på detta? Att norra Västerbottens julgranar skulle släckas, att damlag skulle läggas ned, att talangfulla pojkar från andra regioner skulle kontaktas redan i 12-13-årsåldern för att luras till Apan och presenteras som blygdens egna produkter?"

Ja, det är lätt att veta bäst i efterhand. Men vi har nog alla anledning att undra hur vi kunde gå på detta skämt, för att inte säga oförskämt.

I vilket fall är det skönt att saken nu är klarlagd och vi kan koncentrera oss på hockey, medan vi konstaterar att någon sekt med supportrar av aphockey slipper vi bry oss om.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Om "Värdegrund".

Som alla vet sitter Apan nere i gruvan och tjatar om värdegrunnnnnd så snart de blir påkomna med fingrarna i syltburken.

När en journalist skulle skriva om att ApPea i åratal brutit mot lagen genom att sno åt sig olagliga parkeringsavgifter trots att myndigheterna gång på gång varnat honom - ja, då hotade ApPea journalisten med att han skulle bli körd för all framtid om han publicerade, eftersom sekten Apan då skulle uppfatta detta som att journalisten saknade värdegrunnnnnd.

Ja, allt är förstås bara ord och skitsnack från Apans sida för när det kommer till handling, då är det annat som gäller. Landets värste filmare och fuskare blir lagkapten, tränargänget ylar efter varje förlorad match att det var domarnas fel, det var otur och så vidare - bara inte att det andra laget spelade bra. Och i nära och sliskigt samarbete med ApPravda sprider sekten villfarelserna att de är bästigast på allt och ljuger om att alla våra spelare kommer från blygden och hockeyintresset lokalt är större än någonsin, fast publiken sviker år efter år och läktarna endast uppvisar tomma stolar.

Detta om sekten och dess påhittade värdegrunnnnnnd.

Elva mil norrut finns en klubb som inte snackar skit utan agerar och agerar på rätt sätt.

Idag publicerar Luleå Hockeys VD ett blogginlägg på vår officiella hemsida. Följ länken och läs den!

Där förklaras hur en seriös hockeyklubb agerar och detta blogginlägg borde vara lektion ett för övriga klubbar.

Man är stolt.
Kommentera