Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982623

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Finns Apan?

Ja, det är den fråga man ställer sig under försäsongen 2019. Hockeyvänner har ju funnit information om att Apan ska spela träningsmatcher och vid utsatt datum och tid försökt se matcherna.

Men gång efter gång slutar det på samma sätt: spel mot ett mål. Och hur man än försöker är det inte möjligt att identifiera någon apa som spelar hockey.

En del har försökt undersöka om någon sökt sig till Aparenan för att se match, men det har varit lika illa där. Bara tomma stolar så långt man kan se och tystnaden ekar öronbedövande illa.

Vissa misstankar har höjts om att ordförande Per Nordlund, sportchefen Näsan och tränaren CryBert kan ha tagit med sig aplaget när de gick, men det har ännu inte bekräftats.

Frågan är nu om Apschtaan överhuvudtaget existerar eller om allt tidigare apjidder bara är en mardröm för hockey-Sverige som man nu vaknat ur.

För at utreda saken sändes en räddningsexpedition ut från Luleå. Man följde E4 söderut, passerade Piteå och andra avfarter - och strax var man framme i Umeå utan att ha sett någon tillstymmelse till Apschtaan.

Med denna rapport som underlag är numera den gängse uppfattningen att vare sig Apan eller Apschtaan någonsin funnits, utan bara förekommit som vanföreställning. Och i efterhand är det många som skrattar rått och framhåller att "Hur kunde någon gå på detta? Att norra Västerbottens julgranar skulle släckas, att damlag skulle läggas ned, att talangfulla pojkar från andra regioner skulle kontaktas redan i 12-13-årsåldern för att luras till Apan och presenteras som blygdens egna produkter?"

Ja, det är lätt att veta bäst i efterhand. Men vi har nog alla anledning att undra hur vi kunde gå på detta skämt, för att inte säga oförskämt.

I vilket fall är det skönt att saken nu är klarlagd och vi kan koncentrera oss på hockey, medan vi konstaterar att någon sekt med supportrar av aphockey slipper vi bry oss om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu har vi ju redan konstaterat att Apan nog inte finns, eftersom ingen kunnat identifiera någon hockey som apspelare presterat under de utlovade träningsmatcherna.

Senast igår var det ju storkross i Delfinen och någon hockey av bortalaget noterades inte, även om särskilt noggranna rapporterar att de kan ha upptäckt folk som slagits med klubbor eller glidit omkring i knapp styrfart alternativt stått med spade och kastat in puckar, dvs typiska symptom för aphockey.

På Apans officiella hemsida har de publicerat ett otal artiklar som påstår att de i kväll ska gå på is mot Burkölen.

Kan det vara så? Kommer aporna att dyka upp?

Finner också att Sportkanalen anger att de kommer att sända match mellan Apan och Burkölen med start 18.50. Kan det stämma?

Fan trot. Men jag hoppas att det verkligen blir match och kommer förstås inte att missa chansen att få se Västerbottens historiska och uppskattade ishockeylag med anor - Burkölen - storkrossa Apan om nu aporna vågar visa sig.
Kommentera