Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982807

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter tre spelade och vunna träningsmatcher är det nu dags för allvar. Europamästerskapet Champions Hockey League!

Den tävling som kommit tillstånd genom att Luleå och 25 andra europeiska storklubbar med framtidsvision initierat och som - trots gnäll och gnäbb från mindre talangfulla tänkare - jobbat på och steg för steg tar sig fram till en efterlängtat etablerad härligt uppskattad Europamatchning varje år.

Luleå Hockey är ju en gigant, en legend i dessa sammanhang. Vi kom till Europamästerskapen med Rönkens och Bulans hockey som firade triumfer och år efter år vann nästan allt under den första varianten av turenringen - då kallad European Trophy - och sedan den första upplagan kallad Champions Hockey League.

Frölunda har därefter lyckats utmärkt och sammanlagt passerat Luleå medan vi själva haft några mellanår och inte ens kvalificerat oss.

Men nu är vi tillbaka!

Vi börjar med gruppspelet och Luleå är topprankat i grubb C där Liberec är starkaste utmanaren, med Augsburg som trea varefter gruppen kompletteras av färskingen Belfast.

1. Luleå Hockey
2. Liberec
3. Augsburg
4. Belfast

Och det kör igång omedelbart!

Närmaste torsdag-lördag tar vi emot de båda igen-kliga konkurrenterana hemma i Delfinen och nästkommande torsdag-lördag möter vi samma lag nere i Tyskland och Tjeckien.

Sedan har vi dubbelmötet med belfast kvar, men det är ju mer en formsak så vårt gruppspel avgörs närmaste två veckorna:

• Torsdag 29 augusti 18.00 Luleå Hockey - Augsburg

• Lördag 31 augusti 15.30 Luleå Hockey - Liberec

• Torsdag 6 september 18.00 Augsburg - Luleå Hockey

• Lördag 8 september 14.30 Liberec - Luleå Hockey

Mycket spännande och jäkligt kul att hockeyn nu startar på riktigt!

Vi kan ju också glädja oss att de av oss som tar chansen att följa Luleå till bortamatcherna har dragit en rejäl vinstlott när det gäller att besöka fina platser för den som är intresserad av god öl: Tyskland, Tjeckien och (Nord-) Irland! Det är ju full pott i bästa möjliga platser för det bästa Europa kan erbjuda när det gäller öl! Visst skulle en match där man kan skölja strupen med Duvel och Chimay Grand Cru toppa detta, men eftersom Belgien ännu inte lyckats kvalificera sig för CHL är våra motståndare detta år det bästa man kan tänka sig☺

Men innan resorna till fullsatta bortamatcher och god öl kommer till stånd behöver vi inleda gruppspelet med våra två viktigaste gruppspelsmatcher hemma i Delfinen. Och om några dagar smäller det!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha så j*vla bra!

Oskar Lindberg som vore en våt dröm för Apfans som svaret på allt nu när SvingPjatten visat sig vara en fat and happy kalkontransatlant.
Bland vissa hardcore Apfans på Nordkraft fanns han redan med i ”deras” laguppställningar men tji fick de för han är klar för Swizz.

Detta gjorde min dag.
Jag blev glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det var många av oss som blev imponerade när Apan tackade för visat tålamod.

Tyvärr råkade de efter den fina starten lägga in fel artikel som handlade om att de kroppsvisiterade alla klädda i Burkölskläder inför matchen i fredags med följd att matchen startade mycket sent.

Den text Apan, igen-kligen, skulle ha lagt in följer här:

"Match efter match, år efter år, har vår stampublik - de tomma stolarna - troget infunnit sig i förhoppning att vi ska spela hockey. Tyvärr har vi inte lyckats utan tvärtom blivit bara sämre och sämre, men stolarna sitter tålmodigt kvar. Våra apor på isen har ju visats inte tåla fysisk kontakt och fega hållit sig vid sargen, men deras tåla-fega insatser kompenseras gott och väl av våra tåla-modiga stolar som vi i härmed vill framföra vårt uppriktiga tack till, och ap-plådera med samtliga 12 fingrar."
Kommentera