Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982990

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar idag att den finska supertalangen Jesse Puljujärvi lämnar NHL och tar ett omtag i sitt Kärpet.
Det var ju han som Apsekten pressade med komsi komsisamtal när han just fyllt 13år.....13år.....han gick i årskurs 6.....årskurs 6!
Fan han var ju knappt könsmogen och då försökte Apsekten intala barnet att lämna familj, land och språk för att flytta till Apschtaaaaan för att där börja årskurs 7 och drillas i sekthockey.
Hur fan tänkte man?

”Jo grappar ofelbara Apbossar så här gör vi”
Vi bearbetar barnprospectsen 3 år tidigare än alla andra, ja fan så gör vi. Det etiska skiter vi i för vi är Apan och vi gör aldrig fel serru för det skriver ApPravda Norran.

Det finns nog ingen tvekan att andra SHL-lag kände till om superbarnet från Torneå men hos dem var moral ledstjärnan och man väntade med telefonsamtalen tills Jesse närmade sig börja gymnasiet men inte Apan inte.
Bra som tusan att Apans oetiska värdegrund nu också är känt på andra sidan Bottenviken så även den marknaden är rökt för sekten.

Man blir glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Mycket fint påpekat, broder!

Den i Sverige födde och sedan i Torneå uppväxte Jesse Puljujärvi kunde mycket väl ha hamnat i då allsvenska Asplöven och därmed fått fribiljett till Luleå Hockey i SHL. Men vi ägnar oss inte åt barnarov utan har en Riktig Värdegrund och låter unga pojkar utvecklas och växa upp i sin trygga egna miljö till dess att de är färdiga att ta nästa steg.

Vilket var anledningen till att Apan "lyckades" sno åt sig Luleåsupporterna Lill-Sunken, genom att börja bearbeta också honom i 12-årsåldern.

När de försökte "lura till sig Puljujärvi" - inte mina ord, utan exakt så som man i Finland beskriver det fula apangreppet - räddades han till Kärpät och utvecklades att - tillsammans med Patrik Laine och Sebastian Aho - bilda en finländsk superlina på junisnivå.

Laine och Aho har ju lyckats rejält i NHL men av någon anledning har det inte fungerat för Puljujärvi och man kan ju konstatera att det gällt Edmontons Olja; en av de vidrigaste föreningar när det gäller att spela bort talanger.

Vi kan ju peka på hur de i massor av år saboterade Linus Omark NHL-karriär. I stället har han blivit stjärna i alla andra sammanhang han varit - KHL, Schweiz, Sverige, Tre Kronor; överallt en av de allra största stjärnorna. Men det förbannade Edmonton satte honom som vinge i en fjärde brunkarlina! Och troligen för att de bara erbjöd honom ett skitkontrakt, med följd att han i stället lirade i Moskva och KHL för tio miljoner i årslön.

Edmonton såg ju till att komma sist i NHL för att plocka åt sig varenda draftetta år efter år så att NHL fick ändra reglerna, en Lex Edmonton, för att stoppa eländet.

Väl i Edmonton lyckades de misslyckas med i stort sett alla draftettor de myglade till sig. Fram till Connor förstås.

I NHL beskrivs affären - då Edmonton gav bort Taylor Hall för att få ex-apan Adam Larsson - som den sämsta affären någonsin.

Detta om detta, men nu gällde det Apans försök att få Jesse Puljujärvi till Skellefteå och faktum är att vi nu kan konstatera att de försöken lyckats.

Jesse Puljujärvi ska komma till Skellefteå!

Det sker 5 oktober. När topprankade Kärpät borta möter bottenrankade Apan i gruppspelet för CHL. Vi kan vänta oss en storkross, som dagen efteråt kommer att redovisas i ApPravda Nollan och på Apans hemsida med rubriken "Apan erövrade en hedrande andraplats medan Kärpät kom näst sist inför en fullsatt Aparena!"

Fullsatt av stammispubliken, de tomma stolarna.
Kommentera