Luleå HF

115715 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1983577

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Hej Ivan! Jag har faktiskt ingen som helst information, annan än den som alla externt har, antar jag. Det man läst i media och på officiella hemsidan är förstås bara positivt och alla seriesegrar, i stort alla SM och dessutom i höstas VM imponerar förstås.

Men att gå från att vara damtränare till att bli sportchef för herrar? Låter som ett stort steg. Herrhockeyn är ju så mycket mer omfattande, spelet så mycket mer utvecklat och scoutingverksamhet för herrar tycks vara rejält mycket mer komplicerad än för damer.

När det gäller pojkar uppifrån skulle man förstås hellre valt Kenttä - efter framgångarna med Aspis och Oskars, men Burkölen snodde ju honom.

Men den som vet mer vet kanske bättre? Läste att Glader skulle ha varit aktuell på motsvarande plats för Pölsan tidigare så vem vet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Tyvärr annonserade Sundis sin avgång lite för sent, hade han gjort det litet tidigare hade vi kunnat hugga både på Tomas J och Kenta men nu är det som det är.

Om man inte har en given ser jag gärna någon som antingen försökt jobba sig fram via Div 1/Allsvenskan eller som i det hör fallet via damhockeyn. Egentligen spelar det ingen roll men det känns mer som om man jobbat sig till chansen. När en gammal spelare ges ett sådant jobb så kännes mer som att får chansen. Som alla jobb så gör man misstag och så är det bättre att få göra dem på vägen upp. Så av alla namn som räknats upp så känns Glader ändå vettigast.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
CHL, dagen efter att Luleå har inlett med att ha torskat på straffar och tappade två pinnar hemma, mot tredjerankade Augsburg i gruppen.
Ingen bra inledning av Luleå, t o m en riktigt dålig inledning.

Men nog måste man glädjas åt Augsburg, som har med sig trehundra supportrar som rest bortåt 200 mil norr för att vara med om Augsburgs debut i CHL, och se nedan vilken lycka på matchen!

Mycket trevlig insats men synd att det var mot Luleå.

Men det stannar inte där i vår grupp!

Nordirländska Belfast Giants - som också debuterade i CHL - vann mot i gruppen andrarankade tjeckiska Liberec. Vilket getingbo!

Nya matcher redan i kväll - bl a ska Apan ta emot Bern; en match man räknar med att bortalaget ska vinna, men med tanke på gårdagens resultat i vår grupp kanske t o m Apan kan vinna?

Sannolikt, dock, inför färre hemmaåskådare i Aparenan, än AUgsburg hade i Luleå - om man inte apräknar in stampubliken; de tomma stolarna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Trump är aktuell som sportchef för MoDo efter 2024. Löfvén har redan satt upp kontakten. Tänk er sen Trump mot Expressen och Aftonbladets reportrar. "My guys are the best guys! You are full of shit!
Kommentera