Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984478

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, om man nu bortser från hanzons trängande behov kan man kommentera matchen i Bern.

Apan tar ledningen med 0-1 efter sju minuter men Bern kvitterar 1-1 tre minuter senare.

Målen är värda att kommentera.

0-1
En liggande wingerli 4-5 mål från mål ger inte upp utan ser sig omkring, finner att Albin kommer från sidan och då sträcker wingerli på sig allt han kan och lyckas nå och vispa pucken snett bakåt till Albin som bara har att panga in den med halva målet öppet.

Det man kan anmärka på är att wingerli jagar mot mål och tappar balansen varpå han som ett gigantiskt bowlingklot kör in i Bernbackens underben och fäller denne som en bowlingkägla. Får man göra så?

1-1
En Bernforward går rakt in i slottet mot mål och Apan, som inte har några forwards som pysslar med sådant, blir paralyserade och han åker förbi back efter back och bakom målet spelar han in pucken, varpå lille Gustaf med apspaden blir helt perplex och sätter sig på rumban men innan han kommit ned har en bernspelare petat in pucken i den jättestora femte luckan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden över, 1-1.

Jag ska villigt erkänna att Apan i denna period varit klart bättre än det man sett av laget tidigare denna säsong och oavgjort efter första känns hyggligt rättvist.

Bern är ett lag som kör 100% framåt och gör det alldeles utmärkt. Men det tycks passa Apan som svarar med samma mynt och backarna är idag betydligt bättre än man tidigare sett dem; försvarar puck i egen zon, samspelar bra för att komma undan press och letar spelvändande pass som nu, till skillnad från tidigare, når mottagaren. Väl uppe i anfallszon är det mycket skridskocirklande men också flera apor som törs gå in framför mål och jobba.

Att Apan är tänd idag visas av att de många gånger denna period när de är bakom en motståndare sätter av rejäla crosscheckingar framför allt i försvarszon och zebrorna accepterar tydligen allt sådant. Det tycker jag är lite obehagligt för sådan "hockey" gillar jag inte men inget lag är så "skickligt" som Apan att spela fult UNDER gränsen.

I vilket fall en match där båda lagen visar upp en hockey som gör att de är värda att vinna men det kommer att avgöras av vilket av lagen som orkar hålla i det här spelet längst. Nu kommer vi till den alltid svåra andra perioden med jätttttelångt till avbytarbåsen så det blir spännande.

Men överraskande duktig Apa. Kan de spela så här tror jag inte att de kommer på plats 13 i SHL.
Kommentera