Luleå HF

115473 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1984643

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket bra spel av Luleå i 4 mot 5 med snabb, aggressiv och stor box och det var skitsvårt för augsburgarna att komma fram. De fick enstaka lägen under detta dubbel-PP, men Luleå hade i num underläge igen chanser, i stort sett lika bra.

Brännström är otroligt stark. Snabb, påhittig och skicklig.

Nu får Luleå PP och publiken blir vansinnig, även om det var helt korrekt.

Hinner bara gå 10-15 sekunder så passar en augsburgare på att göra en Fläskberget. I närkamp med Tyrväinen låter han benen försvinna utan att Tyrväinen gjort något som ska kunna orsaka det, men gissa vad - zebrorna köper det direkt. Förstås!

Gissningsvis hade de blivit lovade en wolksvagen eller opel för insatserna ikväll, men nu värker det som att de satsar på en Audi eller en BMW eller kanske en merca? Eller...går de för en Porsche?

Den fulaste spelaren i Augsburg heter Valentine. Han bråkar och fuskar och filmar. Augsburgs svar på Fläskberget?

Och där reducerar Augsburg till 2-3.

Nog för att jag talar lite tyska men vad gfan skanderar publiken? Sieg H...något låter det som? Va fan, spelar de i Apkraft arena?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå ökar trycket och Augsburgarna kan inte stå emot - nu är det Kovacs som trycker in 2-4 med en minut kvar av andra.

Allvarligt talat. Tyskarna jobbar och kämpar men under den här perioden har Luleå varit klart bättre och ägt spelet och dessutom tagit sig igenom det tyska försvaret, som inte kan stå emot gång på gång.

Jämfört med Bern-Apan igår kan Luleå spela försvarsspel och tyskarna har svårt att komma igenom - och dessutom trycker Luleå på rejält med starkt anfallsspel. Minst en nivå bättre än Apan och Bern vill jag säga - ett komplett lag till skillnad från aporne exempelvis.

2-4 efter andra perioden. Tyskarna har mest pysslat med att de är framme och slår på Rautios handske när han blockat puck och när Luleåspelarna protesterar vill tyskarna slåss. Vidrigast är Callahan och Valentine men när det ska mopsas hoppar alla 100 kg tyskar/nordamerikaner fram för att förklara hur arga de är.

Publikum ger sitt stöd till detta, och zebrorna är minst sagt övertygbara.

Jag tycker att Luleå skulle ha haft kvar Fredrik Svensson. Han skulle utan vidare har instruerat även 100 kg-bjässar vad som gäller typ Humpfrey Bogart "I never saw a dame yet that didn't understand a good slap in the mouth or a slug from a .45."

Eller var det "dame"?

Och sedan kunde Bulan i intervju förklara "Om man slår på våran målvakt, då ska man ha stryk. Såerebara."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja i den där Valentine har Apan ett prospect om inte Jump kan släpa sig tillbaka mera för att ”ställa upp” för ringa 300 loppor i månaden.
Fan Valentine låter lika falskt som Ericsson med c.
Kommentera