Luleå HF

91767 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1985400

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, verkligen! :-)

På Apkraft - där de i månader talat om att Forssell ska komma med en spetsforward - är meningarna delade. Realisterna påpekar att han knappt gör några poäng och drar på sig en j-a massa utvisningar, medan de som "hoppas" - denna aktivitet som apsupportrar tycks få syssla med mest hela tiden eftersom Apan saknar kompetens, ekonomi och organisation för att rekrytera och bygga stabilt och säkert - påpekar att vederbörande väger 100kg och kommer att tillföra central apkraft vilket de saknat i många år, eftersom de bekväma primadonnorna konsekvent undvikit sådant.

Det må så vara. Men som alla vet är Apans dominerande problem att de måste följa Apsektens dogma om att highsticking och möller ska ha alla målchanser och för det behöver de en center som kan gå in i slottet och ta den fysiska kampen.

Det finns ett antal som skulle passa perfekt för det - t ex Tyrväinen, men han har ju en klubb med bättre scouting redan landat.

Apan har vare sig lyckats finna den spelare de vill ha eller lyfta upp pengar som det kostar (trots att ApPea beslutat lägga DamApans uppdrag som ledare och materialförvaltare till "ideella krafter" dvs till personer som får jobba gratis).

Hur kan detta lyckas för Apan?

Ja, Widerström blir inget att hänga i julgranen när det gäller det offensiva spelet. Enligt elite prospects "could improve his offensive decision-making" vilket betyder att han är rätt kass offensivt, alltså, och det får man stöd för när man ser hur skitlite poäng han levererar, år efter år. Vad de möjligen får är en tuff typ som går oin och fightas och tar utvisningar. Eventuellt kan det öppna för andra spelare, typ highsticking och möller att få lägen att skjuta. Men en sak är säker: Apan kommer att behöva stå emot motståndar-PP för det lär behövas. När de plockar in ytterligare en fulspelare.

Hur bra kommer Forssell och Lill-Nisses pappa att fungera?

Det ser ju inget vidare ut. Visserligen har de sparkat alla bekväma primadonnor de kunnat sparka, men highsticking har de ju inte kunnat göra sig med.

Men ersättarna är ju alla tagna från andrasorteringen sedan övrigt klubbar tagit vad de behöver. Så det blir spelare som Kiiskinen - värvad för vad han gjorde för flera år sedan - som eventuellt redan nu är mer än slut med anledning av rygg som inte håller. Kompletterat med sådana som blivit över här och där. Widerström, exempelvis, hade inte haft skuggan av en chans att Skuggan skulle ha landat. Eller för den delen någon annan sportchef, representerande en klubb med stabil struktur, god planering och ordning och reda på ekonomien. Men Apan får tacka och ta emot och enstaka apsupportrar av det mer maligna slaget kommer säkert att påstå att vederbörande -linornas svar på backarnas Ahlm - igen-kligen är en "supertalang" som Tåmsån och apans unikt duktiga sparutvecklare kommer att göra till NHL-stjärna under säsongen.

Ha ha ha ha ha ha ha....
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag tycker att mädhåkens ambition att presentera löner för spelarna i SHL är alldeles utmärkt. De flesta s k tyckare i media kommer bara me ointressant skit i de flesta artiklar, men mädhåken är duktig på vissa områden och här har han lagt ned tid för att uppskatta aktuella löner.

Nu betalr jag förstås inte för sexpressens s k premiumartiklar, inte för att jag inte har råd, utan som principsak. Vill de ha betalt av mig får de skriva på riktigt och lägga av med det förbannade, lata, slarviga och okritiska copy-paste de konverterat riktig journalistik till, kompletterat med ljug och direkt stötande rubriksättningsbedrägeri; allt i syfte att lura till sig felaktiga reklamannonser, vilket är det som i stort sett enbart finansierar deras skumraskverksamhet numera.

Men jag hittade hans uppskattningar av Apans löner på Apkraft, så OK. Vad tycker vi om det?

250.000 kronor och uppåt i månaden:
Joakim Lindström, forward
Oscar Möller, forward

200-250.000 kronor i månaden:


150-200.000 kronor i månaden:
Niclas Burström, back
Petter Granberg, back
Jonathan Pudas, back

120-150.000 kronor i månaden:
Mantas Armalis, målvakt
Arvid Lundberg, back
Robin Alvarez, forward
Adam Pettersson, forward

90-120.000 kronor i månaden:
Andreas Wingerli, forward

70-90.000 kronor i månaden:
Gustaf Lindvall, målvakt

50-70.000 kronor i månaden:
Patrik Norén, back
Filip Berglund, back
Jesper Frödén, forward
Linus Lindström, forward

30-50.000 kronor i månaden:
Oskar Östlund, målvakt
Jacob Andersson, back
Rickard Hugg, forward

Nettolön som import:
Tom Pyatt, forward (150-200.000 US-dollar per säsong)
Tuomas Kiiskinen, forward (150-200.000 Euro per säsong)

KOMMENTAR: Jag tycker att det är skrattretande. OS-linan highsticking och Möller - båda två helt rena köpespelare får minst dubbelt så mycket betalt som alla övriga apor och upp till 10 ggr så mycket betalt som vissa. Det här är en del av sektens krav och för att visa att "sekten har alltid rätt" tvingas Tommy Dalton och alla spelare anpassa sig och så snart det blir PP eller andra fina chanser, ja då ska dessa relativt meningslösa men komplett sönderlästa skyttar in. En konsekvens av detta förfarande är förstås att de FÅR poäng och sedan slår sig Apan för bröstet och påstår: "Se, OS-linan tar många poäng - och det betyder att vårt krav att de ska han ALLA chanser är berättigat. Så kloka vi är!".

Men det är ju bara nys. Här har de också öst ut överbetalda löner på ex-apor som Burström, Lundberg och i synnerhet den meningslöse Ahlm-arvtagaren Granberg eftersom de redan visat/deklarerat att de vägrar återvända till Apan om den fortsätter snåla med dem som den alltid gjort.

Visst ogillar jag swingerlis fula och provocerade highstickingar i ansiktet på oförberedda motståndare men hockeymässigt känns det helt idiotiskt att han ska spela för lägre lön än igen-kligen alla som ligger framför honom i löneligan; anser att han betyder mer för Aphockeyn än alla de.

Räknar man ihop totala lönekostnaden samt sociala avgifter (förutom för artisten skattemässigt Kiiskinen) är vi uppe i 41 830 000 i lönekostnader för säsongen och därutöver tillkommer dagens Pontus så typ 43 miljoner summa summarum.

Nu vet jag inte detaljer kring Mädhåkens uppskattning men jag gissar att de svarta pengarna under bordet s k sign-on bonus tillkommer, gissningsvis ytterligare för speciella avtal om pensionsavsättningar, samt att de självklart fått fortsätta pynta del av Hedbergs lön för att lura finnarna att ta honom. Och så vet vi inte alls vad OS-linan har i lön - bara att det är minst 250 000 i månaden! Med Aplasse J:s (som gav Fläskberget 300 000 i månaden i två år innan Näsan tog över) och därefter Näsans galna köpfester kan det handla om löner rejält över 250 000 i månaden. Men redan med den lönen kostar dessa två blysänken Apan minst tio miljoner om året!

Helt sjukt!

Och typsikt köpeklubben Apan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Gludet och Le Mans är säkrat 😂
+2
Kommentera