Luleå HF

92113 inlägg · 864 ämnen

Inlägg #1985397

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pontus Widerström ven fan är det?
Skall ärligt säga att det här är en spelare jag aldrig lagt på minnet och att han gjort 120 SHL-matcher utan att göra intryck är frapperande.
Möjligen kan förklaras med att han på dessa 120 mäktat med 9 ynka poäng, vilket jävla skämt.
Och han har Apan värvat....hi hi hi hi hi.
Det ar alltså så illa med den föreningen.

Man blir glad!
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, verkligen! :-)

På Apkraft - där de i månader talat om att Forssell ska komma med en spetsforward - är meningarna delade. Realisterna påpekar att han knappt gör några poäng och drar på sig en j-a massa utvisningar, medan de som "hoppas" - denna aktivitet som apsupportrar tycks få syssla med mest hela tiden eftersom Apan saknar kompetens, ekonomi och organisation för att rekrytera och bygga stabilt och säkert - påpekar att vederbörande väger 100kg och kommer att tillföra central apkraft vilket de saknat i många år, eftersom de bekväma primadonnorna konsekvent undvikit sådant.

Det må så vara. Men som alla vet är Apans dominerande problem att de måste följa Apsektens dogma om att highsticking och möller ska ha alla målchanser och för det behöver de en center som kan gå in i slottet och ta den fysiska kampen.

Det finns ett antal som skulle passa perfekt för det - t ex Tyrväinen, men han har ju en klubb med bättre scouting redan landat.

Apan har vare sig lyckats finna den spelare de vill ha eller lyfta upp pengar som det kostar (trots att ApPea beslutat lägga DamApans uppdrag som ledare och materialförvaltare till "ideella krafter" dvs till personer som får jobba gratis).

Hur kan detta lyckas för Apan?

Ja, Widerström blir inget att hänga i julgranen när det gäller det offensiva spelet. Enligt elite prospects "could improve his offensive decision-making" vilket betyder att han är rätt kass offensivt, alltså, och det får man stöd för när man ser hur skitlite poäng han levererar, år efter år. Vad de möjligen får är en tuff typ som går oin och fightas och tar utvisningar. Eventuellt kan det öppna för andra spelare, typ highsticking och möller att få lägen att skjuta. Men en sak är säker: Apan kommer att behöva stå emot motståndar-PP för det lär behövas. När de plockar in ytterligare en fulspelare.

Hur bra kommer Forssell och Lill-Nisses pappa att fungera?

Det ser ju inget vidare ut. Visserligen har de sparkat alla bekväma primadonnor de kunnat sparka, men highsticking har de ju inte kunnat göra sig med.

Men ersättarna är ju alla tagna från andrasorteringen sedan övrigt klubbar tagit vad de behöver. Så det blir spelare som Kiiskinen - värvad för vad han gjorde för flera år sedan - som eventuellt redan nu är mer än slut med anledning av rygg som inte håller. Kompletterat med sådana som blivit över här och där. Widerström, exempelvis, hade inte haft skuggan av en chans att Skuggan skulle ha landat. Eller för den delen någon annan sportchef, representerande en klubb med stabil struktur, god planering och ordning och reda på ekonomien. Men Apan får tacka och ta emot och enstaka apsupportrar av det mer maligna slaget kommer säkert att påstå att vederbörande -linornas svar på backarnas Ahlm - igen-kligen är en "supertalang" som Tåmsån och apans unikt duktiga sparutvecklare kommer att göra till NHL-stjärna under säsongen.

Ha ha ha ha ha ha ha....
+3
Kommentera