Luleå HF

115476 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1985683

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så där, efter ett längre uppehåll då jag helt enkelt inte orkat och haft tid alls med hockey och kommenterat här så känner jag väl att det börjar vara dags att försöka komma igen då säsongen drar igång idag.
Vi börjar väl med slutspelat som var i våras...
Efter att Luleå överraskande snabbt (i mina ögon iaf) slagit ut Växjö i kvarten så ställdes vi mot Frölunda...ett Frölunda som gått upp och ner under säsongen pga dålig defensiv men som ryckte upp sig rejält på den biten efter Juluppehållet och började se ut som ett potentiellt SM-guld lag. Men innan slutspel kändes det ändå som att laget att slå för att ta SM-Guld var Färjestad men efter Färjestads kvart mot HV71 där Färjestad med nöd och näppe gick vidare samt att Frölunda på ett imponerande sätt lekte ut Malmö så ändrades min inställning och det största hotet mot ett SM-Guld för Luleå byttes då till Frölunda...vinner vi över dom, vinner vi bucklan.
Nåväl, har läst att många tycker att Frölunda vann rättvist över oss...jag skulle säga JA och NEJ till det. NEJ till att det slutade 4-1 i matcher till Frölunda, men det var en väldigt missvisande siffra med tanke på hur matcherna såg ut.
Frölunda vann första hemma hos oss med 3-4 efter sudden, men Frölunda ska vara glada att det ens gick till förlängning då vi var det bättre laget efter 60 spelade minuter och Frölunda hade fått 2 riktiga flytmål samt 1 mål som borde varit bortdömt pga interference på Lassi. Luleå hade mer av spelet och skapade mer farliga chanser men svårt att sätta lägena samtidigt som Frölunda får "lätta" mål...surt.
Väl i sudden var Frölunda bättre laget och vann rättvist men natchen borde ens gått dit.
Match två i Götet var vi också minst lika bra som Frölunda om inte bättre (vi vinner skottstatistiken och skapar mer vassa chanser)men ineffektivitet gör att vi förlorar denna match, tyvärr. Detta måste nog ha varit den bästa bortainsats av ett lag mot Frölunda detta slutspel?
Match 3 i Luleå vinner vi minst sagt rättvist...denna match var vi inte bara bättre, vi tämligen krossade Frölunda spelmässigt då de knappt besökte vår zon denna match men ändå hade Frölunda 1-0 tills det var ungefär 5 min kvar av matchen då va efter ett långt och mäktigt tryck gör 1-1 och 2-1 och till slut 3-1 i öppen kasse...vi vinner, men trots total dominans var det ändå nära vi förlorade pga ineffektivitet så tyvärr började känna dåliga vibbar här då man måste vara så överlägsen för att lyckas vinna.
Match 4 i Götet är det inte så mkt att säga om från Luleåögon sett...Frölunda vinner rättvist, vi känns svaga den matchen.
Match 5 är riktigt jämn i 30 min, ändå har Frölunda 3-0 lite ologiskt men när 4-0 kommer så går luften ur Luleå och Frölunda leker hem resten av matchen och denna serie.
Säg säger JA till att Frölunda har ett imponerande sätt att ändå vinna matcherna på...man må vara utspelade stundtals men spelar ändå lugnt och stressar inte upp sig och de har en imponerande effektivitet i avsluten och kontrar snabbt och snyggt med att fylla på med backar som ofta får passningar och blir rätt rena i slottet då vi inte hinner med bakåt och markerar detta.
Samt en mkt bra målvakt :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Hej M.Lemiux och välkommen tillbaka :-) Kloka synpunkter om semifinalen i våras. I efterhand är det ju mest resultatet som folk kommer ihåg även om det under matcherna sett ut annorlunda.

Jag tycker att ofta, när Luleå åkt ut, har det berott på att man tappat en nivå minst jämfört med insats tidigare. Som hade man inte energi kvar och målsättning Glud, igen-kligen.

Visst hade Frölunda mycket mer energi än Läjkers som vi slog i kvarten, men jag tror att vi skulle spöat Frölunda om vi haft dem i kvart.

Likadant när vi åkte mot Apan i semi för några år sedan, efter hjälteinsatsen mot Djurgårn i kvarten. eller mot Apan i final efter synnerligen starka insatser mot Frölkunda i kvart och Ulfven i semi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Välkommen tillbaka!!!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
VAd tycker jag totalt om säsongen trots en lite snöplig förlust i semin?
Suverän, måste jag säga...trodde inte inför säsongen att vi skulle sluta som tvåa i tabellen efter 52 omgångar och ta oss till semi. Trodde på plats 6 ungefär och utgång i kvart som bäst med det lag vi förfogade över, speciellt var jag orolig på backsidan som såg ung och viktmässigt tunn ut. Men spelare som Sellgren imponerade och Erik Gustavsson blev en riktig kung på backen efter de trevande första 10-15 omgångarna för hans del. Pontus Själin överraskade dock mest på mig innan alla skador. Värdelös säsongen innan men bra säsongen 18/19 innan skadorna.
Fortfarande tycker jag dock att våra forwards får lägga för mkt energi på att hjälpa de fysiskt svaga backarna i egen zon men totalt sett så blev jag positivt överraskad av backspelet. Framåt hade vi mer talang, spelet såg riktigt bra ut större delar av säsongen, tyvärr är vi dock för ineffektiva...känns som vi behövda skapa en h-vetes massa för att få mål.
Men Bulan ska ha en stor eloge att han lyckades så bra med en bgränsad spelarbudget jämfört med andra lag så våran säsong slutade minst sagt i dur, både sportsligt och ekonomiskt...kul
Att vi dessutom var bättre än lillebror SKAIK i både grundserien och slutspel gjorde ju inte saken sämre :-)
Kommande säsong ser jag fram emot...nu har jag dock högre krav då Luleå har värvat bra ut ser ännu vassare ut, tycker dock att backsidan behöver en Engsund typ till för att jag ska känna mig nöjd men vi borde sluta bland de tre bästa efter 52 omgångar och ta oss MINST till semi.
Kommentera