Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1986067

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Annars tycker jag de resultat som stack ut igår var givetvis Brynäs 5-2 vinst över Frölunda i Götet och Oskarshamns poäng borta mot SKAIK.
Med tanke på Frölundas trupp borde de väl hamna topp 3 denna säsong men Brynäs tror jag kan bli halvfarliga och är kanske underskattade av alla "experter"...inte många som tippat dem topp 6.
Att Oskarshamn tog en pinne borta mot SKAIK stack ut...ok, nykomlingar brukar ha en tendens att ta några oväntade poäng i början av säsongen historiskt sett för att sedan falla ihop efter halva säsongen då de etablerade lagen vaknat till rejält men ändå.
Sen var väl Örets bortaseger mot Warulvfen lite oväntad också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, Oskars har ju alla räknat med snabbt ska etablera sig på plats 14 och hängas av redan innan våren. Och kanske blir det förstås så.

Jag såg många av Oskars matcher när de kvalade sig hela vägen till SHL och det laget imponerade; snabbt rivigt och med en väldig kämpavilja. En del av det finns förstås kvar men det är ju ett lite annat lag de kommer med nu. Ändå hade det inte förvånat mig om de spöat Apan igår, eftersom jag tycker att Apan är så ihålig och vilken lagdel som helst kan kollapsa, vanligen vakten. Nu är jag visserligen färgad och ser Apmatcher med glasögon utan svartgult filter men tycker nog att de hade ett visst stöd av zebrorna och med bara lite mer oflyt kunde nog Oskars ha vunnit. Apan kommer nog att avslöjas mer rejält när de får möta lag på högre nivå. På tisdag tar de emot Warulfven och på torsdag ska de ner till vilda Trottoarkanten. Jag tror att det finns goda förutsättningar för att Apan efter tre omgångar ligger kvar på de 2 poäng de fick med sig i går.
Kommentera