Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1990386

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ortio på gång till SHL?

Ja, apsupportrarna har ju länge försökt få sekten att inse att utan en hygglig vakt är det kört.

Ortio lämnade ju Apan för större pengar från KHL-laget Vityaz Podolsk under senaste säsongen, men plötsligt - 1 juni - beslutade Podolski för att sparka Ortio. Sedan dess har han och hans agent - flickjägaren Thomas Sjögren - letat efter ny klubb men inte lyckats. De ville i första hand få ett KHL-kontrakt men det gick inte och därefter hade de på gång ett kontrakt i Schweiz, men även det frös inne. Det innebar att de riktigt stora pengarna var körda för Ortio i år och i det läget annonserade de 9 september att "Ortio är beredd att spela i SHL".

Varpå apsupportrarna gick bananas, men hittills till ingen nytta. Apan har ju murat in sig i hörnet genom att lägga sig till med tre mediokra vakter av typen "kastar in puckar"-nissar. Dels en mannekäng som dessutom är borta till slutet av året. Dels "produkten från blygden" - som de lögnaktigt påstår att lille gustaf är och just nu figurerar han som "förstevakt" för Apan. Och slänger in puckar. Och så har Erik och Lill-Nisses farsa köpt en vakt på norsk nivå; och denne Oskar imponerade genom att rädda en massa puckar...bara för att dessutom schabbla in minst en puck per match.

Så Apan verkar körd och det beror väl på att den gått "Upp som en sol, ned som en pank Apa!" Det vill säga börsen är tom.

Men Ortio ryktas till SHL? Ja, det är Djurgårn som visar intresse. Det låter just nu som att de blir av med sin vakt Jensen för åtminstone några månader och därför kanske de hämtar in Ortio.

Vi får se vad som händer, men ett vet vi: att om gårdarna plockar in Ortio kommer apsupportrarna inte att förlåta sekten för att de fyllde på med blaha-blaha-vakter och lät Ortio dra på sig gårdartröjan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inget snack om saken - CryBert har etablerat aphockey hos Pungen! De öser och öser och öser och avlossar 24 skott på de tre perioderna.

Visserligen lyckas motståndarna HV också leverera 24 skott, men ändå.

Och så slutar det med 5-0 till HV....

Båda hade ju Jonas Gu..a.sson i mål men CryBert hade olyckligtvis fel Jonas Gu. bara. Inte så lätt när man kommer från Apan, där någon vaktkompetens inte finns utan man bara köper och hoppas på det bästa.

CryBerts Pungen håller sig fortfarande visserligen under nedre strecket men så "högt" upp som #13. Låt vara med en match mer spelad och kanske passerar Läjkers när de spelat sin häng?

Så att Pungen lägger sig allra sist och pungarnes supportrar kan börja fundera på att kräva tränarbyte.
Kommentera