Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1994804

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker Luleå än så länge varit markant sämre än jag trott/hoppats innan serien startade. Finns många ting som jag stör mig på.

1. Passningsspelet är uselt både i 5vs5 och i pp. Till att börja med kommer passen sällan på bladen. Sedan är det ofta fladdrande eller tumlande puckar när dom ex passar i PP varför dom tappar tid på att kladda vid mottagandet etc. Sedan försöker dom sig (inte minst i pp) ofta på för svåra pass.

2. Pucktapp på dåliga ställen. Vi tappar pucken betydligt oftare vid offensiv blå jmf med förra säsongen. Känns som att dom försökt implementera en ny variant på zoningång som tyvärr strular lite för ofta.

3. Korkade beslut. Ex idag i pp rusar 4 man ner bakom eget mål vilket leder till mål i baken. Har sett fler korkade beslut per match denna säsong jmf med förra.

4. Flera backar är för kassa. Enligt mig har vi 4 backar som duger..Erik, Nisse, Sellgren och Engsund. Sondräll är svag. Jalvanti är svag. Själlin är usel. Styrman är usel.

5. Målskyttet är impotent... som vanligt.

6. Bp har varit mycket sämre än förra säsongen.

7. Pp uselt som vanligt. När hade vi ett riktigt bra pp över en längre period senast? 15 år sen? 10 år sen? Kör med 2 backar, skym och flippa på mål nåt annat klarar vi ej. Nu ska olle stå och leta smörpass trots att alla varianter är sönderlästa av alla lag sedan december förra säsongen.

8. Jag gillar förvisso hård forecheck och press över hela banan. Dock skulle jag önska lite mer feeling så man inte slaviskt följer ett system som innebär att man åker och åker även i lägen när det är helt lönlöst. Visst...finns det tillstymmelse till chans att få fast puck så kör på....men när det är helt kört är det bättre att backa av då sparar vi dels energi och dels slipper ett par spelare bli överspelade med en enda pass vilket också innebär att dom får bränna ännu mer energi på en lång lång backcheck. Ser flera lag som pressar lika hårt som Luleå men som har mer smartness och backar av och utan att dumrusa när det är helt döfött.

9. Varför gång på gång GE bort pucken genom att åka över röd och dunka ner den när femman ska byta? Då får man börja utan puck. Bättre då att vända hemåt och byta med bibehållen puckkontroll. När läge finns alltså. Visst görs det rätt ibland men för ofta ser man hur dom i onödan ger bort pucken.

10. Vi har ingen back som har ett superbra skott: hårt, snabbt, träffar mål (men träffar inte benskydd på täckande forwards) och kan skjuta bra direktskott även när pucken kommer 1 dm fel etc etc osv.


Jag kan härmed, redan nu slå fast att vi inte vinner guld denna säsong. Visst stärks vi när Hållander och Larsson kommer tillbaka men vi är fortfarande alldeles för bleka för att ha en chans. Jag hoppas ff på topp sex och det kan absolut gå. Men topp 3 och glud? Inte en chans!

(Hoppas hoppas jag får äta upp dessa ord)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Tufft att läsa din beskrivning - eftersom man vill ge dig rätt på så många punkter. Jag kan försöka se hopp ändå, eftersom jag vill se det så att Bulan bygger på sikt och accepterar att mycket ser ut som du beskriver, men det är problem han löser senare och i första hand prioriterar han att få alla att kämpa. i och med det kan han bygga ett försvar som alla deltar samverkande i och när det fungerar och vi inte släpper fram motståndarna till chanser. Då kan vi bygga framåt. Då kommer spelare att vara rörliga och passningsbara och då kommer många av de punkter du räknar upp att lösa sig.

Åtminstone är det vad jag hoppas.

Men punkt 10-4-7 är jobbiga. Jag tycker att vi saknat en back - eller backar - med riktigt bra skott länge nu och det sänker vårt spel rejält. Som det nu är blir linorna lämnade ensamma i anfallsspelet och från backplats kommer bara skott som ska skymmas eller styras, men det fungerar inte när backarna inte kan skjuta bättre. speciellt jobbigt i PP när backarna inte utgör något reellt hot och boxen kan koncentrera sig på att ta bort de spelare som finns högre upp och närmare mål.

Dock finns det lite kompensation, t ex Lill-Nisse som vaket och snabbt smyger med som extraforward, eller Jespers spelkloka offensiv, ja även Engsund kommer ibland och Erik med.

Men när man ser flera andra lag - t ex Röglet - få in sådana backskyttar känns det svårt att inte vi kan.

Och jag kan lägga till en punkt 11. också, och även här gäller det backsidan. Många lag ser till att fylla på med några spelare - speciellt backar - runt 100 kg och 2m - som kan ta för sig.

Svårt att hitta sådana som också kan spela tillräckligt bra, men det blir svårt att stå emot lag som väljer att spela mer brutalt och fysiskt. Om man inte har egna sådana spelare. Ungefär som när vi lyckades torska mot Augsburg i första matchen. Eller som Frölunda gjort mot oss ibland i serien och alltid i slutspel.

Hade hoppats att vi rekryterat en back som uppfyllde punkt 10-11 men eftersom vi fick behålla Jesper nu kommer vi säkert inte att värva.

Så vad återstår? Kanske att hoppas att Lill-Nisse och Jesper tar fortsatt stora steg framåt redan under säsongen? Utan att vara stora och fysiskt tuffa finns det ju backar som kan tillföra betydande offensivt.
Kommentera