Luleå HF

115642 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1994824

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Tufft att läsa din beskrivning - eftersom man vill ge dig rätt på så många punkter. Jag kan försöka se hopp ändå, eftersom jag vill se det så att Bulan bygger på sikt och accepterar att mycket ser ut som du beskriver, men det är problem han löser senare och i första hand prioriterar han att få alla att kämpa. i och med det kan han bygga ett försvar som alla deltar samverkande i och när det fungerar och vi inte släpper fram motståndarna till chanser. Då kan vi bygga framåt. Då kommer spelare att vara rörliga och passningsbara och då kommer många av de punkter du räknar upp att lösa sig.

Åtminstone är det vad jag hoppas.

Men punkt 10-4-7 är jobbiga. Jag tycker att vi saknat en back - eller backar - med riktigt bra skott länge nu och det sänker vårt spel rejält. Som det nu är blir linorna lämnade ensamma i anfallsspelet och från backplats kommer bara skott som ska skymmas eller styras, men det fungerar inte när backarna inte kan skjuta bättre. speciellt jobbigt i PP när backarna inte utgör något reellt hot och boxen kan koncentrera sig på att ta bort de spelare som finns högre upp och närmare mål.

Dock finns det lite kompensation, t ex Lill-Nisse som vaket och snabbt smyger med som extraforward, eller Jespers spelkloka offensiv, ja även Engsund kommer ibland och Erik med.

Men när man ser flera andra lag - t ex Röglet - få in sådana backskyttar känns det svårt att inte vi kan.

Och jag kan lägga till en punkt 11. också, och även här gäller det backsidan. Många lag ser till att fylla på med några spelare - speciellt backar - runt 100 kg och 2m - som kan ta för sig.

Svårt att hitta sådana som också kan spela tillräckligt bra, men det blir svårt att stå emot lag som väljer att spela mer brutalt och fysiskt. Om man inte har egna sådana spelare. Ungefär som när vi lyckades torska mot Augsburg i första matchen. Eller som Frölunda gjort mot oss ibland i serien och alltid i slutspel.

Hade hoppats att vi rekryterat en back som uppfyllde punkt 10-11 men eftersom vi fick behålla Jesper nu kommer vi säkert inte att värva.

Så vad återstår? Kanske att hoppas att Lill-Nisse och Jesper tar fortsatt stora steg framåt redan under säsongen? Utan att vara stora och fysiskt tuffa finns det ju backar som kan tillföra betydande offensivt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klart det finns hopp. Det svänger fort i hockey och hips vips kan det börja kugga i så vi blir riktigt bra. Är ofta bara ett par procent som saknas för att det ska släppa.

Jag var nog mest bara sådär norrbottniskt bitter och pessimistisk igår efter att vi loosat i scandal-i-analium och man fick påminnas om hur det kändes i semin. En enorm frustration! Det man dock kan konstatera är att fuskelunda är ruggigt starka, tom bättre än förra säsongen.

Jo jag håller med om din 11. Har tänkt samma sak.
Kommentera