Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2002739

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Mycket intressanta inlägg du konstant kommer med

Här nere i Värmland har vi precis gjort en Apa och värvat en 15årig norsk inför kommande säsong, oklart vad jag anser i frågan
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack detsamma! :-) När det gäller att rekrytera unga pojkar att flytta långt hemifrån för att ge dem chans att följa sin dröm om hockey är det inte alltid svart eller vitt. Tror att det kräver en rejäl individuell bedömning som inte enbart bygger på huruvida pojken eventuellt kan utvecklas till duktig hockeyspelare i skolans-klubbens A-lag med riden. Utan verkligen ta hänsyn till om den 15-årige pojken är så pass mogen att han klarar av att lämna familj och vänner för att bo ensam på en ny ort där hans enda naturliga koppling är med klubben och andra pojkar i samma situation.

För en del - kanske för de flesta - 15-åriga pojkar är det kanske att få utvecklas som människor först innan de måste ta beslutet att på fulltid koncentreras till hockeyn på ett gym och med detta gyms klubb, kanske fortsätta mer allsidig sport. Å andra sidan är det ju ett fritt val för pojkarna och när det gäller att välja gymnaiselinje ska det ju ändå väljas.

Kritiken mot Apan är ju att de valt att i lönndom kontakta pojkar ända ned i 12-åesåldern för att bearbeta och bearbeta dem så att de blivit hjärntvättade och pyskologiskt fjättade vid Apan. Det vore väl möjligen acceptabelt om Apan därefter hade en riktig värdegrunnnnnd och tog ett moraliskt ansvar. Vilket talrika berättelser visat att de inte gjort. Med värsta exemplet hur den av Apan anställde junisledaren som fungerade som "lärare" i skolan beslutade att en 16-årig kille på gymnasiet under gymnastiklektionerna inte skulle få byta om med klassen utan i en skrubb i korridoren, för att straffa pojken eftersom han sagt att han kunde tänka sig att spela för Luleå Hockey.

När den fula historien kom ut och "läraren" pressades förklarade han att han "stod för" vad han gjort och skulle göra det igen. Och när hans överordnade i Apan intervjuades svarade de att de höll med "läraren" och så skulle det vara. Varpå Skolinspektionen beslutade att bestraffa skolan samt planerade att flytta eleverna på hockeygymnasiet från Skellefteå till Umeå.

Och då, först då, gick Apans överstepräst ut offentligt och backade: "Vi har gjort ett misstag och ska inte göra om det. Nu är det färdigsnackat om den här saken för nu koncentrerar vi oss på hockey. Vi har värdegrunnnnnnd."

Einar Emanuelsson tillhör de pojkar som var klasskamrat med han som fick byta om i skrubb och Einar lämnade Apgymmet och åkte hem till Kiruna, Terminen efter började han på Luleås hockeygym. Einars storebror Petter lit´rade i Apans A-lag och lämnade för att förska slå sig in i NHL men det gick inte. Och när han vände hem till Sverige bombarderas schtan med lokala fanfarer som förklarade att den jätteduktige Petter från blygden skulle komma "hem". När de förstod att han inte ville tillbaka till Apan utan sökte sig till Luleå förklarade Apan och apsuportrar att Petter var "inte speciellt bra" han skulle nog inte ha platsat.

Så Apans "värvning" till blygden av 15-åringar ger jag inte mycket för. Såvitt jag vet har de kvar samma "lärare".

När det gäller Warulfvens utgår jag - till motsatsen bevisats - från att den sköts på ett perfekt sätt. Men så har också Warulfven anor och lång tradition av hockey på riktigt. Till skillnad från plastlaget i schtan.
Kommentera