Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2003295

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Burgarraseriet har brett ut sig över landet, på gott och ont, men jag tycker att de större kedjorna nu börjar bli tämligen mjäkiga och ointressanta - t.o.m. när de kommer med "heta nyheter" blir det blaj och inte sällan serveras man "produkter" som stått till sig varpå bröder känns som skorpa och hamburgarna som...pölsa, tror jag, även om jag inte vet hur den gävliga "maträtten" smakar.

Frågar någon mig hävdar jag att det finns/fanns bara två riktiga ställen, igenkligen. Järnvägsgrillen i Luleå samt original-Frasses i gamla Estellahuset, också i Luleå. Förstås.

Men nu har det hänt något. En nykomling på brugarmarkanden - lite dyrare - men överlägsen smak. Och också den från Luleå. Förstås, igen.

Bastardburgers! Kände faktiskt inte till detta men råkade på den igår i Solna Centrum. Hamburgare med namn som "Ney YorK", "London", Luleå". Lite dyrare, men överlägsen smak och design från början till slut: de gör allt själva, inklusive brödet och t o m egen öl vid namn "How to be a bastard" som är en ljus ale. Mycket god öl, lite IPA-drag över den ändå - och jag som absolut inte gillar IPA - men just denna med bara lite IPA-karaktär var god.

Förstås, förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kul att du upptäckt Bastard. Tänk då på att allt smakar ytterligare några procent godare när man äter på stället i Luleå pga omgivningen och pga att det grundades här :)

Jag åt på jvg senast i somras. Frasses undviker jag dock nuförtiden..dom har verkligen gått ner sig som kedja enligt mig. Vinner vi glud borde vi fira på jvg med ett jv-mål :D
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi en stor hockeymatch idag.

Nej, jag syftar inte på DaMooDoos match mot Luleås hobbylag. Inte heller på låtsas-Tre Kronor i Koskekkorvamatch.

Utan på MooDoo-Bukölen! Seriefinal i Allsvenskan, som i år är högintressant med de nämnda lagen plus Timrå som en härlig topp med chans att till våren avancera till SHL, när det blir sista gången TVÅ allsvenska lag kan ta steget upp samtidigt.

Dessutom med en konkurrent i form av Svarte Petter Bofors, som just nu spelar tredje perioden borta mot Gurkan och har ledning med 1-3, därmed upp på första plats i en live tabell.

Men klockan 18 är det nedsläpp mellan MooDoo - som öser in mål - och Burkölen - med allsvenskans bästa försvar; inklusive riktigt duktige vakten Joe Cannata, som har 94,62% räddningar i år, och som apsupportrarna på apkraft drömmer våta drömmar om; vill att plastlaget Apan ska köpa över redan nu.

Det blir en mycket spännande match (som jag själv tyvärr missar) och likaledes en spännande fortsättning på Allsvenskan denna säsong!

Nu hoppas man bara att plastlaget Apan lyckas ta plats 13-14 i SHL, så att de sedan efter förlorat kval, kan inte sin naturliga nivå i Allsvenskan.

Sportchefer: Kenttä har ju tagit över Burkölen medan Glader tagit MooDoo och att Kenttä är på märks sedan han senaste dagarna fyllt på med nya rekryteringar. Burkölen har hemma dragit i snitt 4394 åskådare per match i Allsvenskan. Apan i SHL drar just över det för närvrande - och däri ingår en massa tomma stolar som alla vet - men Burkölen är snart förbi.

Det känns som att hockeytemperaturen är på topp i Västerbotten. Utanför blygden vill säga.
Kommentera