Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2003303

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi en stor hockeymatch idag.

Nej, jag syftar inte på DaMooDoos match mot Luleås hobbylag. Inte heller på låtsas-Tre Kronor i Koskekkorvamatch.

Utan på MooDoo-Bukölen! Seriefinal i Allsvenskan, som i år är högintressant med de nämnda lagen plus Timrå som en härlig topp med chans att till våren avancera till SHL, när det blir sista gången TVÅ allsvenska lag kan ta steget upp samtidigt.

Dessutom med en konkurrent i form av Svarte Petter Bofors, som just nu spelar tredje perioden borta mot Gurkan och har ledning med 1-3, därmed upp på första plats i en live tabell.

Men klockan 18 är det nedsläpp mellan MooDoo - som öser in mål - och Burkölen - med allsvenskans bästa försvar; inklusive riktigt duktige vakten Joe Cannata, som har 94,62% räddningar i år, och som apsupportrarna på apkraft drömmer våta drömmar om; vill att plastlaget Apan ska köpa över redan nu.

Det blir en mycket spännande match (som jag själv tyvärr missar) och likaledes en spännande fortsättning på Allsvenskan denna säsong!

Nu hoppas man bara att plastlaget Apan lyckas ta plats 13-14 i SHL, så att de sedan efter förlorat kval, kan inte sin naturliga nivå i Allsvenskan.

Sportchefer: Kenttä har ju tagit över Burkölen medan Glader tagit MooDoo och att Kenttä är på märks sedan han senaste dagarna fyllt på med nya rekryteringar. Burkölen har hemma dragit i snitt 4394 åskådare per match i Allsvenskan. Apan i SHL drar just över det för närvrande - och däri ingår en massa tomma stolar som alla vet - men Burkölen är snart förbi.

Det känns som att hockeytemperaturen är på topp i Västerbotten. Utanför blygden vill säga.
Kommentera