Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2004085

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Första halvan av åttondelsfinalerna väsentligen spelade.

Vänstra halvan:

• Apan-Djurgårn 3-3
• Minsk-München 2-3

• Tappara-Zug 3-3
• Mountfield-Mannheim spelas ikväll

Högra halvan:

• Augsburg-Biel-Bienne 2-2
• Warulfven-Frölunda 6-3

• Plzen-Lausanne 1-2
• Bern-Luleå 0-3

Formatet för CHL:s slutspel är ju väldigt "eget" och man har svårt att tänka i de banorna, eftersom man är så van att bortse från antal mål utan snarare bokför som vinst, oavgjort eller förlust. Men upplägget är ju som vore det en hockeymatch på sex perioder, med ett extra långt uppehåll på en vecka mellan period 3 och period 4.

Med det i åtanke är det ju väldigt jämnt i de flesta åttondelarna, men oavgjort i tre stycken och uddamålsskillnad i två stycken.

Är bara Luleå och Warulfven som går vidare med i princip 3-0-ledning, vilket - som vi alla vet - är det svåraste av lägen i hockey…tror absolut inte att vi kan räkna bort vare sig Frölunda eller Bern.

Är för övrigt hur tydligt som helst att högra halvan av slutspelet är betydligt starkare än den vänstra halvan: Tre svenska lag - Luleå, Frölunda och Warulfven - och tre schweiziska lag - Bern, Lausanne och Biel-Bienne - som alla är starka lag och potentiella vinnare av Champions.

Medan vänstra halvan framför allt har Zug men eventuella utmanarne München och de svenska lagen Apan och Djurgårn.

I gårdagens match mellan Bern och Luleå påpekade bisittaren att Luleå haft otur och lottats mot det starkaste av alla grupptvåor och pinsamt nog skriver Sexpressens "hockeyexpert" idag att Luleå mötte det "starkaste CHL-laget", oj, oj oj.

Nåja. Även om 3-0 är det svåraste av lägen har ju Warulfven och Luleå goda chanser att hålla ut tre perioder till och ta plats i kvartsfinalerna. En rimlig gissning vore i så fall att vi får följande kvartar:

• Apan-München
• Zug-Mannheim

• Warulfven-Biel-Bienne
• Luleå-Lausanne

Men hockey är hockey och risken är inte alls liten att det blir Frölunda och Bern - som just nu har sämsta oddsen - som till slut tar plats i kvarten.

Oberoende allt kan vi konstatera att (Luleås härliga vinst oräknad) det bästa och det värsta utspelades i schtaan:

Bäst var den ilskne kvänens vackra mål till 3-3 och värst var den förkrossande majoritet av tomma stolar som följde skiten lokalt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja, då får jag se Luleå Live på Hovet i morgon och det ska bli jäkligt kul! Vi brukar ju gå riktigt bra mot Djurgårn och dessutom är det alltid fint imramat med en mycket stor Luleåklack, samtidigt som DIF-klacken är riktigt mäktig med väl synkroniserat hejande från deras kortsida, som, när det fungerar, får med sig gårdare även på långsidornas slipsplats.

Luleå har ju haft rätt många borta under inledningen av serien men gått hyggligt bra ändå och vi har uppenbarligen en ganska bred trupp utan alltför många riskspelare. Ska bli riktigt spännande att se när Emil Larsson och Filip Hållander änk-ligen kommer in igen vad de kan komma att bidra med.

När det gäller hela säsongen har vi så pass många bra forwards att fylle på linorna med plus härligt att Jesper kom hem under säsongen för han och Lill-Nisse går stadigt framåt och bidrar härligt i offensiven med fina uppåkningar och även målkänsla i offensiv zon. Vidare har vi målvakter som kan ta oss hela vägen.

Oron gäller förstås framför allt om backarna håller i försvarsspelet. När det gäller att försvara sig efter erövrad puck mot högt checkande forwards ser våra backar strålande ut, där fungerar det utmärkt. Men min oro gäller framför allt försvaret utan puck när det gäller att städa upp framför eget mål för att inte tillåta styrningar och returtagningar. Där har vi INTE imponerat iaf inte mot motståndare som aggressivt satsar hårt på den detaljen och vi skulle verkligen ha nytta av stora och fysiskt spelande backar som kan ta den uppgiften.

Nu har vi ju dessutom tappat Styrman för resten av säsongen. Inte för att han skulle ha bidragit som en sådan fysisk backklippa, men han har ju delat uppgiften som 6e-7e back med Jalvanti och eftersom han nu är borta har vi något av en lucka där. Jag håller det inte för otänkbart att Skuggan och Bulan därför kan ta in en ytterligare back, om en lämplig sådan kan bli tillgänglig. Visst, vi kommer helt klart att gå riktigt bra i år ändå, men ska vi ha chans att gå hela vägen i ett slutspel skulle jag hoppas på att vi hittar en sådan som t ex kan flytta bort hitte-Joel och liknande.

Har dessutom börjat fundera lite på nästa säsong. Och möjligheterna på att vi får hem Limpan Omark. Han fyller ju 33 till våren, har byggt hus i Gammelstad och har ett 100% Luleåhjärta - ser våra matcher på datorn och har hela tiden en återkomst aktuell. Nu har han kört fem säsonger i rad för Salavat Yulaev med 296 poäng på 306 matcher och frågan är om han inte är Sveriges bästa hockeyspelare för närvarande? Bara enstaka av våra svenskar i NHL kan utmana honom om den titeln. Och kanske finns det en liten möjlighet att vi får se vår käre Limpa i Luleå Hockey 2020-2021?

I detta sammanhang kan det vara värt att påminna om att Linusarna Omark och Klasen tillsammans diskuterat möjlighet att båda två återkomma till Luleå Hockey; speciellt eftersom också Linus Klasen var djupt tacksam för sin tid och utveckling i Luleå Hockey och han och familjen stortrivdes i Luleå och Norrbotten. Klasens karriär påminner ju om Omarks: Linis Klasen har nu kört sex säsonger i rad för Lugano och gjort 262 poäng på 272 matcher och fyller 34 till våren.

Det som talar emot är att Linus Klasen och hans familj nu rotat sig ordentligt och stortrivs i italienska delen av Schweiz under många år och det är nog mer sannolikt att han väljer att stanna där.

Vi får se:-) Vi har i alla fall några härliga förhoppningar.

Vad hoppas Apan på? Att ta hem NHL-stjärnan Ahlm från Oskarshamn?
Kommentera