Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2004080

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Ja, jag reagerade likadant av Härenstams aprunkande där han tydligen bestämt sig före matchen att nu skulle highsticking Lindström och Möller runkas. Det var papetiskt att höra gullandet och slickadet av apfotsulor.

Däremot missade jag när han tog upp och analyserade det riktigt uppseendeväckande hockey-"fenomenet" att Apan skämmer ut sig själva och svensk hockey genom att så förnedrande ha snackat skit om Europamästerskapet att ingen jävel i schtaan vill se på "eländet".

Om han överhuvudtaget gjorde det?

Nu är väl Apan inte körd ändå. Returen på Hovet nästa tisdag sker ju vid ställningen 0-0 och gissningsvis en god chans för Apan att vinna där och gå till kvartsfinal, men hoppas verkligen att gårdarna tar den matchen. Det är verkligen pinsamt att se sändningar från Aparenan helt fullsatt av tomma stolar och att Apan fortsätter göra allt de kan för att skämma ut sig och Sverige och ett sådant j-a skitagerande vill vi bli av med ju snabbare desto bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Första halvan av åttondelsfinalerna väsentligen spelade.

Vänstra halvan:

• Apan-Djurgårn 3-3
• Minsk-München 2-3

• Tappara-Zug 3-3
• Mountfield-Mannheim spelas ikväll

Högra halvan:

• Augsburg-Biel-Bienne 2-2
• Warulfven-Frölunda 6-3

• Plzen-Lausanne 1-2
• Bern-Luleå 0-3

Formatet för CHL:s slutspel är ju väldigt "eget" och man har svårt att tänka i de banorna, eftersom man är så van att bortse från antal mål utan snarare bokför som vinst, oavgjort eller förlust. Men upplägget är ju som vore det en hockeymatch på sex perioder, med ett extra långt uppehåll på en vecka mellan period 3 och period 4.

Med det i åtanke är det ju väldigt jämnt i de flesta åttondelarna, men oavgjort i tre stycken och uddamålsskillnad i två stycken.

Är bara Luleå och Warulfven som går vidare med i princip 3-0-ledning, vilket - som vi alla vet - är det svåraste av lägen i hockey…tror absolut inte att vi kan räkna bort vare sig Frölunda eller Bern.

Är för övrigt hur tydligt som helst att högra halvan av slutspelet är betydligt starkare än den vänstra halvan: Tre svenska lag - Luleå, Frölunda och Warulfven - och tre schweiziska lag - Bern, Lausanne och Biel-Bienne - som alla är starka lag och potentiella vinnare av Champions.

Medan vänstra halvan framför allt har Zug men eventuella utmanarne München och de svenska lagen Apan och Djurgårn.

I gårdagens match mellan Bern och Luleå påpekade bisittaren att Luleå haft otur och lottats mot det starkaste av alla grupptvåor och pinsamt nog skriver Sexpressens "hockeyexpert" idag att Luleå mötte det "starkaste CHL-laget", oj, oj oj.

Nåja. Även om 3-0 är det svåraste av lägen har ju Warulfven och Luleå goda chanser att hålla ut tre perioder till och ta plats i kvartsfinalerna. En rimlig gissning vore i så fall att vi får följande kvartar:

• Apan-München
• Zug-Mannheim

• Warulfven-Biel-Bienne
• Luleå-Lausanne

Men hockey är hockey och risken är inte alls liten att det blir Frölunda och Bern - som just nu har sämsta oddsen - som till slut tar plats i kvarten.

Oberoende allt kan vi konstatera att (Luleås härliga vinst oräknad) det bästa och det värsta utspelades i schtaan:

Bäst var den ilskne kvänens vackra mål till 3-3 och värst var den förkrossande majoritet av tomma stolar som följde skiten lokalt.
Kommentera