Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2005685

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollar in Buffalo-Ottawa men rätt trist eftersom andygamlingen och inte Anders har spaden (eftersom ottawa spelar två dagar i rad och anders räddade 26/27 skott i går, utnämndes till MVP first star).

Seg match, 5-5 i skott efter första perioden.

Funderat lite på Anders Nilsson.

Första matchen i år hade han spaden mot NHL-mästarna St Louis och det var en riktig tuta och köra match där vakterna hamnade på 86% räddningar. Ställningen var 4-4 långt in på tredje perioden, när St Louis satte 5-4, sista minuterna körde ottawa med tom kasse, och St Louis satte 6-4 och vann.

Två andra matcher har Anders släppt in 4 baljor och blivit utbytt efter 1 resp. 1,5 period. Inte så konstigt, ottawa anses vara NHL:s sämsta lag och ibland är det öppna gatan.

Men för övrigt!

I de sju andra matcherna har Anders räddat följande % av skotten:
96,3% - 95,3%- 94,4%- 94,1% - 92,9% - 97,4% - 96,3%.

Det är ju strålande! Sådana insatser skulle vara extremt fina i SHL - och Anders levererar det i NHL!

Anders insatser är ju enastående och faktum är att han i många av dessa matcher stulit pinnar till ottawa när laget varit sämre men vunnit ändå tack vare anders vaktande.

Och inte oväntat har Anders i de flesta av dessa matcher utsetts till first star dvs bäste spelare i båda lagen i matchen! Och i övriga av dessa matcher har Anders utsetts till third star dvs tredje bästa spelare i båda lagen. Förutom en match och då räddade han 52 av 54 skott mot tuffa Las Vegas! En match Anders förstås borde haft stjärna från, troligen t.o.m. first star.

Ottawa kom överlägset sist i NHL i fjol och är knappast bättre i år. Men vinner matcher ändå, tack vare Anders fenomenala vaktinsatser. Att han tar sådana imponerande i ett uselt lag som ottawa är helt fenomenalt.

Jag undrar om någon svensk vakt levererat en sådan fin insats som Anders gjort i år?

Möjligen Henke tidigare. Eller Anders nära vän Robin Lehner, som också han levererat toppvaktande, i fjol och i år.

Grejen är den att Anders är en klart bättre vakt denna säsong och jag hoppas att många får chans att se honom live.

Den nu pågående sega matchen står 1-1 och Andy-gamlingen får nog behålla spaden matchen ut. Gissningsvis somnar jag snart.

Men för en, som jag, som i första hand beundrar vakter är Anders Grizzly Nilssons insats denna säsong överljuvlig, kanske det bästa en Luleåvakt presterat!

Och nu gör Buffalo 2-1 och det är återigen Anders Nilssons gode vän Jack Eichel som målar.

Jaja. Jag tror inte att Henke kan konkurrera längre. Sveriges bäste vakt är Anders Nilsson eller Robin Lehner.
Kommentera