Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2005213

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Nilsson Update!

Ja, ni kommer väl ihåg att Anders Nilsson förra veckan utsägs till hela NHL Most Valuable Player - Första Stjärna - den veckan efter tre kanonmatcher i rad?

Och matchen som följde släppte han in 4 mål på 19 skott och fick byta efter halva perioden. Jag såg alla målen och faktum var att det handlade om helt osannolika flytmål där puckarna träffade spelare någon meter framför mål och smet in tätt under ribba och liknande. Ingen skugga på Anders insats, men bra att han slapp stå kvar (Ottawa torskade till slut med 2-8).

Men i natt stod han igen - räddade 26/27 skott när Ottawa slog starka Philly med 2-1 och Anders utsågs igen till matchens första stjärna!

Vilken grabb! Det känns som att det här blir hans verkliga genombrott i NHL ovh jag rekommenderar den, som inte sett Anders i år, att passa på att se en Ottawamatch för att njuta, Det är en ny Anders, som i år tagit ett rejält steg i karriären och han är mycket bättre än jag tidigare sett honom! Just nu #10 på NHLs vaktliga.

MER KONKRET, ANDERS INSATSER I ÅR:
86,1% Ottawa-St Louis
96,3% Ottawa-Las Vegas
95,3% Ottawa-Dallas Matchens tredje stjärna
94,4% Detroit-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
75,0%/ Ottawa-NY Islanders (en period, sedan utbytt)
94,1% NY Rangers-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
92,9% Los Angeles-Ottawa Matchens tredje stjärna
97,4% Ottawa-Caeolina Matchens första stjärna (MVP)
78,9% Carolina-Ottawa (1,5 period, sedan utbytt)
96,3% Ottawa-Philadelphia Matchens första stjärna (MVP)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och den underbara sagan om Anders Grizzly Nilssons säsong 2019-2020 fortsätter och fortsätter.

I natt var de i Detroit och mötte ett annat av NHLs bottengäng - Detroit och Anders hade övertagit spaden efter det att gammel-Craig fått låna den i samband med att Ottawa hade två matcher inom fyra dygn. Efter första perioden hade Detroit eldningen med 2-1, efter 10-13 i skott och själv blev jag tvungen att sova då så jag missade resten av matchen.

Men då spikade Anders igen och släppte, av 28 skott på honom i andra och tredje perioden bara in ett mål till. Speciellt tufft blev det i tredje perioden där Detroit hade 16-3 i skott och fick in reducering till 3-4 med bara minuter kvar, men längre kom de inte.

Förutom några enstaka plumpar har Anders Nilsson levererat som fan i år och när han har spaden vinner Ottawa som regel (trots att vi talar om ett av NHL:s sämsta lag) och Anders har i samtliga matcher (plumparna borträknade)utsetts till en av matchens tre bästa spelare. Förutom i hans andra match mot Las Vegas och det är ju bara ett misstag av juryn förstås - för i den matchen räddade Anders 52 av 54 skott - en helt magisk insats!

ANDERS INSATSER I ÅR:
86,1% Ottawa-St Louis
96,3% Ottawa-Las Vegas
95,3% Ottawa-Dallas Matchens tredje stjärna
94,4% Detroit-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
75,0%/ Ottawa-NY Islanders (en period, sedan utbytt)
94,1% NY Rangers-Ottawa Matchens första stjärna (MVP)
92,9% Los Angeles-Ottawa Matchens tredje stjärna
97,4% Ottawa-Caeolina Matchens första stjärna (MVP)
78,9% Carolina-Ottawa (1,5 period, sedan utbytt)
96,3% Ottawa-Philadelphia Matchens första stjärna (MVP)
92,1% Detroit-Ottawa Matchens andra stjärna
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kollar in Buffalo-Ottawa men rätt trist eftersom andygamlingen och inte Anders har spaden (eftersom ottawa spelar två dagar i rad och anders räddade 26/27 skott i går, utnämndes till MVP first star).

Seg match, 5-5 i skott efter första perioden.

Funderat lite på Anders Nilsson.

Första matchen i år hade han spaden mot NHL-mästarna St Louis och det var en riktig tuta och köra match där vakterna hamnade på 86% räddningar. Ställningen var 4-4 långt in på tredje perioden, när St Louis satte 5-4, sista minuterna körde ottawa med tom kasse, och St Louis satte 6-4 och vann.

Två andra matcher har Anders släppt in 4 baljor och blivit utbytt efter 1 resp. 1,5 period. Inte så konstigt, ottawa anses vara NHL:s sämsta lag och ibland är det öppna gatan.

Men för övrigt!

I de sju andra matcherna har Anders räddat följande % av skotten:
96,3% - 95,3%- 94,4%- 94,1% - 92,9% - 97,4% - 96,3%.

Det är ju strålande! Sådana insatser skulle vara extremt fina i SHL - och Anders levererar det i NHL!

Anders insatser är ju enastående och faktum är att han i många av dessa matcher stulit pinnar till ottawa när laget varit sämre men vunnit ändå tack vare anders vaktande.

Och inte oväntat har Anders i de flesta av dessa matcher utsetts till first star dvs bäste spelare i båda lagen i matchen! Och i övriga av dessa matcher har Anders utsetts till third star dvs tredje bästa spelare i båda lagen. Förutom en match och då räddade han 52 av 54 skott mot tuffa Las Vegas! En match Anders förstås borde haft stjärna från, troligen t.o.m. first star.

Ottawa kom överlägset sist i NHL i fjol och är knappast bättre i år. Men vinner matcher ändå, tack vare Anders fenomenala vaktinsatser. Att han tar sådana imponerande i ett uselt lag som ottawa är helt fenomenalt.

Jag undrar om någon svensk vakt levererat en sådan fin insats som Anders gjort i år?

Möjligen Henke tidigare. Eller Anders nära vän Robin Lehner, som också han levererat toppvaktande, i fjol och i år.

Grejen är den att Anders är en klart bättre vakt denna säsong och jag hoppas att många får chans att se honom live.

Den nu pågående sega matchen står 1-1 och Andy-gamlingen får nog behålla spaden matchen ut. Gissningsvis somnar jag snart.

Men för en, som jag, som i första hand beundrar vakter är Anders Grizzly Nilssons insats denna säsong överljuvlig, kanske det bästa en Luleåvakt presterat!

Och nu gör Buffalo 2-1 och det är återigen Anders Nilssons gode vän Jack Eichel som målar.

Jaja. Jag tror inte att Henke kan konkurrera längre. Sveriges bäste vakt är Anders Nilsson eller Robin Lehner.
Kommentera