Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2009519

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Mycket vacker! Och inte speciellt oväntat att Aftontrasan, med bl a den självutnämnde "experten" Mats "Sverige kan skicka hela Apan till OS" Wennergren, väljer att blunda för verkligheten, aprunkare som de är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan-Malmö 1-0 efter första perioden sedan den ilskne kvänen snubblat in en puck. Men nu i andra skickar Malmö ett hela tiden synligt löst isskott ända uppifrån blå hörnet ned mot returspridare lille Gustaf som gör en magnifikt snygg drällretur och puttar pucken vid sidan av sig till en Malmöit som har halva buren öppen och pangar in 1-1.

Man kan ju säga att det var få vakter som inte läget valt att ge retur i stället för att ta puck, och när de väl retursprider, lyckas lägga pucken exakt där den inte får läggas. Men lille Gustaf är en suverän returspridare.

Strax därefter får Apan in 2-1 sedan en av platslagets köpespelare petat till på flytat och fått in den. I pur glädje ser han därefter omedelbart till att bli utvisas för att fira målet i lugn och ro.

Intressant att notera Apans nya vaktstrategi. De slänger in samtliga tre köpevakter idag och planen är väl att byta ut dem den ene efter den andre. Så att alla får ha roligt och kasta in puckar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite intressant att kolla in Formtoppen - hur många poäng lagen tagit under senaste tio matcherna.

Vi kan notera att den form lagen är i hyggligt väl avspeglas i tabellställningen just nu för de flesta lagen.

Med tre undantag:

• Pölsan är definitivt på väg att klättra uppåt. Kommer med säkerhet att ta sig högt bland plats 7-10 framöver och kommer mycket väl att kunna hota för att klättra upp på någon av de sista platserna bland topp sex.

• Röglet har gått dåligt en längre tid nu och vi vet ju varför: De har haft måga av sina bästa spelare borta p.g.a. skador. Men ligger fortfarande kvar på plats #6 tack vare att de inledde serien så överjävligt bra. Så vi vet vad de kan, och vi vet att när de väl får in sina skadade spetsspelare igen; ja då kommer de att gå betydligt bättre. Lite risk att de närmaste tiden ramlar ned till mellanskiktet 7-10, men när de väl kan gå med full trupp kan vi nog räkna med att de klättrar upp bland topp sex igen. Frågan gäller mer hur högt bland topp sex kommer de att kunna klättra?

• Apan. Detta plastlag har under den senare tiden plockat in köpespelare efter köpespelare men trots detta har de helt ballat ur eftersom övriga lag i SHL nu kommit igång och då räcker Apan inte till. Apan kan nu anses ha kommit igång rejält med aphockeyn som fungerar precis som planerat:
a) Highsticking och Möller ska ha alla chanser för att leda anfallen att satsa på att skjuta meningslösa skott på distans, men undvika att söka sig in i slottet för att få slita hund.
b) Backarna lämnas rätt ensamma, eftersom kraven på att linorna ska hjälpa till är mest snack hos primadonna-nedsolkade apan, och backarna svarar med att drälla misstag.
c) Plastlaget har fyllt på med hela tre köpemålvakter nu, där de två ordinarie tävlar med varandra om att kasta in puckar, medan den tredje, han Norskar, släpps in då och då för att stoltsera med hur han utklassar Tommy Glipan Söderström genom att visa upp historiens största femte lucka.

Prognosen för Apan är förstås laget snart är på plats #10, visserligen med försprång till lagen under strecken, men fortfarande gott om matcher kvar av serien för att Apan ska kunna avancera nedåt. Frågan gäller mest exakt hur djupt Apan sjunker i tabellen? Plats #13 tycker jag vore trevlig för platslaget.
Kommentera