115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2021796

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
För övrigt en massa skittrista resultat idag. Apan vinner och Öret vinner - skittrist. Kul och delvis väntat att Pölsan vinner, men trist att Röglet förlorar. Djurgårn vinner, Ulfven vinner.

Trottoaren hade ledningen mot Pungen, som vände, men Trottoaren kom igen och kvitterade, följt av straffar som Trottoarkanten vann, sedan drygt 11 straffar först missats.

Det betyder att Pungen fortfarande håller plats 12 före Oskars och Trottoarkanten på plats 13-14 - men Trottoaren kom en pinne närmare Pungen och Oskars två pinnar närmare!

CryBert....en placering UNDER kvalstrecket kommer närmare och närmare...

I natt lyckades Pekka Rinne göra mål för Nashville och det är 12e gången en målvakt nätar i NHL - förra gången var 2013.

I Elitserien var det - naturligtvis - Luleås målvakt Jarmo Myllys som var först med att göra mål. Han har dessutom som ende målvakt i internationell elithockey gjort två mål! (TILLÄGG: Jag hade fel. Martin Brodeur ska ha gjort tre mål. Men jag såg just en film av hand tredje mål och det handlade då om självmål av motståndarna som tagit ut vakt och Brodeur ansågs vara den siste i andra laget som "rört pucken" dvs knappast OK mål).

Myllys var en fantastisk målvakt på många sätt och hans snabbhet och utsökta teknik med spaden gjorde att Luleå i princip spelade med tre backar när vi hade honom i mål. Vid sidan av hans båda mål stod han dessutom för ett stort antal målgivande passningar och sammantaget har han fler mål och assistpoäng än de flesta utespelare som lirat för Luleå!

Vidare höll han ett stort antal nollor på den tid då det var väldigt ovanligt att en målvakt lyckades hålla nollan. När han inte passade på att ta Luleå till vårt första och hittills enda SM-glud och Finland till deras första VM-glud.

Och denne vår hjälte - enligt mig och många andra den mest fantastiske spelare vi haft i Luleå Hockey - blev en inspiration för alla unga pojkar i vårt område och "arvet efter Myllys" består i att vi fått fram ett stort antal riktigt duktiga målvakter från Luleå Hockey vilket inleddes med David Rautio Berguv och kom sedan att följas av Mattias Modig, Victor Fasth, Anders Nilsson, Joel Lassinantti och många fler.