Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2021861

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I natt lyckades Pekka Rinne göra mål för Nashville och det är 12e gången en målvakt nätar i NHL - förra gången var 2013.

I Elitserien var det - naturligtvis - Luleås målvakt Jarmo Myllys som var först med att göra mål. Han har dessutom som ende målvakt i internationell elithockey gjort två mål! (TILLÄGG: Jag hade fel. Martin Brodeur ska ha gjort tre mål. Men jag såg just en film av hand tredje mål och det handlade då om självmål av motståndarna som tagit ut vakt och Brodeur ansågs vara den siste i andra laget som "rört pucken" dvs knappast OK mål).

Myllys var en fantastisk målvakt på många sätt och hans snabbhet och utsökta teknik med spaden gjorde att Luleå i princip spelade med tre backar när vi hade honom i mål. Vid sidan av hans båda mål stod han dessutom för ett stort antal målgivande passningar och sammantaget har han fler mål och assistpoäng än de flesta utespelare som lirat för Luleå!

Vidare höll han ett stort antal nollor på den tid då det var väldigt ovanligt att en målvakt lyckades hålla nollan. När han inte passade på att ta Luleå till vårt första och hittills enda SM-glud och Finland till deras första VM-glud.

Och denne vår hjälte - enligt mig och många andra den mest fantastiske spelare vi haft i Luleå Hockey - blev en inspiration för alla unga pojkar i vårt område och "arvet efter Myllys" består i att vi fått fram ett stort antal riktigt duktiga målvakter från Luleå Hockey vilket inleddes med David Rautio Berguv och kom sedan att följas av Mattias Modig, Victor Fasth, Anders Nilsson, Joel Lassinantti och många fler.

Mannen, Myten, Legenden.

Jarmo Myllys.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En stor profil läger av!
Inget oväntat beslut, snarare att det drog ut på tiden!

Förstår att ni är sugna på kasta skit och spygala men ni har ingen aning om hur mycket Jimmie har betytt för vårat AIK, vilken kille! och även om han har spelat fult (många gånger på äldre dar) så har han alltid kämpat och haft hjärtat i klubben

Så många fina minen kring denna kapare men tyvärr känns de lite som att alla profiler börjar dö ut..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Myllys vilka minnen och jag håller med, den bästa spelaren ever i Luleå Hockey. Men bara millimeter före titanen Ruisma.

Myllys var så populär bland kidsen att lagen i Kommunserien hade svårt att få ihop lagen för att alla ville vara målvakt.
Det fanns lag som kom till match med 5-6 målvakter och en handfull utespelare :-)
Men där föddes Luleås målvaktsunder.

Har sovit och smält gårdagens debackel, vi brukar alltid ha en eller flera sådana / säsong och igår var den dagen.
Det possitiva var i alla fall att nu bränner det rejält för CryBert så någonting att vara glad över.

Men dagens stora glädjeämne är att Fläskis nu förkunnar att vi slipper hans föroreningar för all framtid, karriären är över och man blir glad!
Kommentera