Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2022096

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Full omgång i SHL idag. Trist nog har lagen spelat olika antal matcher: Malmö 32, Ulfven 30, övriga 31 vilket gör att tabellen inte riktigt kan liras på. Kanske är det Ulfven som leder?

Trist nog har Apan börjat ta rejält med poäng, som jag förstår det mest beroende på att lille Gustaf numera hanterar spaden på ett hyggligt sätt. Blir kanske tvungen att modifiera min prognos om Apan under slutspelsstrecket och min förhoppning om t o m under kvalstrecket. Pungen tar emot Pölsan idag och kanske lite av en sexpoängsmatch då? Är ju intressant att se hur länge Pölsans "sparkatränareeffekt" håller i sig.

Annars är j botten intressant, nu när Trottoaren och Oskars börjat hota Pungen. Viss möjlighet att även Pölsan drösar ned i det träsket, men troligen inte.

Själva ska vi ha Djurgårn i Delfinen idag. Lite ovisst, efter Luleås bottennapp i torsdags men normalgissningen blir nog att vi skärper oss rejält och med det spelet tar Djurgårn.

Själv sitter jag och jobbar men har uppe matchen mellan DamPölsan och Luleå: just nu 1-1 efter snart halva matchen spelad. Det handlar ju om toppkonkurrenter och slaget om plats 2-4 kommer att stå mellan Luleå, DamPölsan och Damgården. Så det är en viktig match: Luleå just nu 4p före DamPölsan i tabellen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå får PP och med 4s kvar sätter man 1-2 på DamPölsan sedan Karvinen haft full lekstuga i den pölserliga zonen och spelar fram jensen som bara har att styra in målet.

Luleå vinner tekningen som följer, går till attack, Emma Nordin spelar Karvinen som pangar in 1-3 i krysset. 8 sekunder bara mellan målen...

Det märks tydligt att de spetsspelare vi saknat är tillbaka nu - ett helt annat Luleå på isen nu jämfört med under den tunga hösten.

Men precis nu får DamPölsans Lara Stalder puck i slottet och drar in 2-3. 5 min kvar av andra perioden.

Snygg tackling av Forsgren på Pölsan-Cava där, fast otillåtet i damhockey och nu får DamPölsan spela PP.

Risk för kvittering nu....?
Kommentera