Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2023949

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen är det väl mer eller mindre klarlagt att det är den från Brynäs sparkade grisen Bengtzen nu i Örebro som hintat de nyttiga idioterna på AB om Kåvax/Emil för att skapa oro hos en konkurent.

Tidigare var Örebro ett lag totalt beige för mig och andra men nu är de ett hatla fullt i klass med Apan och Frölunda.
Gangsteröret som Sven säger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Man får notera att det verkligen rör sig i Luleå

MÅLVAKTER
Har gått från bäst till ännu bättre och våra både fina Luleåprodukter är bägge två ljuvligt starka nu.

BACKAR
Styrman borta sedan länge, Själin i hjärntrappa och vår Captain, my Captain borta från många bortamatcherm dessutom tycker jag inte lika framträdande under den här säsongen, sannolikt pga oro för sonen. Jalvanti kunnat spela ändå, Sondell känns ha blivit bättre på senare tid och Engsund en fortsatt pålitlig klippa.

Och så våra härliga junisar Lill-Nisse och Sellgren som tycks bli bara bättre för varje match; båda med stor sannolikhet med långa NHL-karriärer framför sig.

Och så Auvito på ingång och kan förhoppningsvis komma upp till notmal nivå efter konvalescensåret med höften

FORWARDS
Blir rätt avgörande om Bulan får igång fungerande linor nu när Farley och Kovacs lämnat truppen och man har farhågor angående Emils fortsättning. Men Ilomäki och Tyrväinen är härliga att ha och de tyvks bara bli bättre och bättre - och dessutom inte bangar när det blir tuffare och viktigare utan blir bara bättre då. Samt Einar Wolf som senaste månaden slagit igenom rejält och blivit en formidabel matchvinnare. Plus Filip Hållander som sett riktigt lovande ut sedan han kom in igen. Men med hopp att dessa fortsätter lika bra finns det också fler som man skulle önska lyfter mer nu.

Ikonen tycks ju kunna vara riktigt stark producent i rärr omgivning och eftersom Bulan kan honom så bra räknar jag med att han kommer att bli ett rejält segervapen hos oss.

Och dessutom påstår Sexpressen att Konstantin Komarek är på väg att lämna Malmö ovh kommer hem till Luleå snart. Känns fint att veta att han redan talar Luleåmål så elegant, får - om ryktet talar sanning - hoppas på eleganta Luleåmål på isen också:-)

Ja, och det kanske inte är klart än? Visst, det ÄR jobbigt med så många förändringar så långt in på säsongen när vi gått så väldigt bra senaste månaderna, men nog känns det som att Bulan och Skuggan har den fingertoppskänsla som behövs vilket gör att man känner att man kan lita på deras beslut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det var som fan. Den såg man inte komma, men med tanke på att Kovacs lagt av att spela hockey i matcherna var det förstås ett bra beslut och bra handlingskraft av Luleå.

En månad till deadline och blir intressant att se om Luleå agerar. Nu har alltså Farley och Kovacs försvunnit, men Ikonen tycks vara på ingång. Blir det mer kanske? Dessutom får man ju snart in en back, Yohann Auvitu.

Om Emil också redan nu skrivit på för Öret kanske något händer där också. Sedan han kom tillbaka till spel har han ju inte övertygat som förut, vilket iofs delvis kan förklaras av att det tar sin tid att komma igång. Men när vi torskade i tisdags mot Frölunda ansåg jag ju att Emil kunde vara delskyldig till minst ett eller kanske t o m två av Filmlundas mål som följd av att han inte tillräckligt effektivt skötte jobbet utan puck. Skulle det vara riktigt och han kommer att fortsätta så tror jag att Lex Mika Nieminen inträder och han får följa Kovacs.

Blir ju "intressant" att se hur Kovacs uppträder t ex redan 23/1 Gangsteröret-Luleå; 7/3 Luleå-Gangsteröret samt om vi möts i slutspel.

Kommer han ihåg då att Luleå räddade honom när privatlivet och AHL kollapsat för honom och han fick komma till oss, där han var under isen i många månader innan det lossnade och han stabiliserade sig mänskligt. Plus handläggningen när hans bilkörning blev poilsärende igen och inte minst när hans tjej Minatsu Murase kom upp och till vårt damlag inklusive de har blivit föräldrar uppe hos oss.

På något vis känns det faktiskt rejält dåligt av honom att skriva på för Gangsteröret med 8 månader av kontrakt kvar för oss. Ingen direkt strålande sorti efter att supporterklubben givit honom egna ramsor och tryckt upp speciella Kovacströjor, kan man tänka.
Kommentera