Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2024030

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Man får tycka vad man vill om den här övergången men jag förstår Luleå supportrarna att de är förbannade, man gör inte såhär. Minns när Niklas persson skrev på för LHC mitt i kvalserien när han spelade med Leksand.

LHC satsade för att vinna SM-guld och pajen som jag alltid gillat sålde sig som en ” ja du vet ” och vi vet ju alla hur det gått för LHC sedan dess. Hoppas verkligen Luleå vinner guldet nu. Girigheten efter pengar bland svenska hockeyspelare är vidrig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mattias - 74: Jo, hockeylandskapet har verkligen förändrats senaste 20-30 året. Då, hade vi ett tiotal spelare i NHL, men nu, mer än hundra i NHL, och lika många till i AHL, KHL och nere i Europa. Och dessa runt tvåhundra utlandssvenskar domineras förstås av alla våra bästa.

Förr kunde lagen spela med i stort sett samma lag säsong efter säsong med enstaka rekryteringar. Men nu är det inte ovanligt att halva laget och fler byts ut. Kraven på sportchefer/motsvarande har blivit enorma. Och scoutingen och rekryteringen från alla håller ställer stora krav.

När det gäller Gnagsteröret är ju deras fd ordförande och tunge man vanryktad eftersom han - och i samarbete med någon fängelsekund - drivit projekt efter projekt i botten och snillat undan enorma summor gömda här och där; konkurserna står som spön i backen och själv är han förbjuden och svartlistad efter alla bedrägerier så han får försöka mygla via bulvaner. Men plockar fram gömda pengar och öser ut hit och tid, för att handla till Gangsteröret. Visst har de bra tränare och visst har de bra spelare men allt tycks som ett korthus som riskerar haverera när gangsterpengarna och bedrägerierna kollapsar. Men under tiden drabbas övriga SHL-klubbar.

Det var Looben som för tjugo år sedan började köpa spelare från andra klubbar under pågående säsong och sedan hoppade Pungen in med samma metod. Mike Helber erkände ju i Live TV, sedan han avgått, om hur de agerade för att stjäla spelare från Luleå "Vi bara bjöd 4-5 ggr ökad lön, lätt som en plätt" medan han småskrattade rått.

Man inser förstås att det aldrig kan bli som förr med lokala spelare som blir kvar, men någon ordning måste det ändå vara och då är det irriterande att se hur Gangsteröret och andra, t ex Apan innan Näsan förköpte sig på strunt, agerat och saboterar allt att bli ett j-a kaos bara.
Kommentera