Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2025540

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
En personlig reflektion på många huvudtacklingar är att de ofta riktas mot yngre spelare. Beror det endast på att de är dåliga på att försvara sig? Nja, säkert ibland men långt ifrån alltid.
Ta Camara mot Sellgren nu senast som exempel. Eller Rahimi mot Einar för två säsonger sedan. Jag har inte sett spelare göra liknande satsningar mot ex vis Engsund, Sylvegård, Rahimi, eller andra hårdingar. Varför siktar man på unga eller åtminstone mindre spelare?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Jag håller med, tänk bara hur djurgårdarna ölvegård och markus satsade ostraffat på våra junisar sedan Aphardy givit order om det, eftersom DIF inte kunde stå emot Luleå; ackompanjerat av att tabloiderna och SeMer ledde "klacken att vråla systrarna abbotts filmar och liknande" med följd att domarna inre vågade ta utvisningar.

Eller när Waulfvs-Nordan 30 sekunder in på kvartsfinal mot Luleå krossade en ung Frallans huvud mot sargen.

Fega jävlar! Skulle vilja se någon av sådana busar försöka sig på t ex Fredrik Svensson. Nu har haf förstås sett det. Det var efter det att Fredik lämnat Luleå, spelade för Riktiga AIK, som mötte Djurgårn i allsvenskan. Avblåsning framför Riktiga AIK:s mål och Fredrik håller i Ölwegård för att han ska sluta slå på vaktens handske på blockerad puck. Då slår ölwegård ett slag mot Fredrik! Och ett till! OCH ETT TILL!

Då räcker det, tycker Fredrik, lägger vänster arm i ett björgrepp runt Ölwegårds hals och nacke, drar ned denne på isen under sig och matar närmare tio högerkrokar rätt i ansiktet på den fast fjättrade Ölwegård.

Sedan vände AIK på matchen och vann :-)

Underbar bestraffning av "tuffe Ölwegård som något år tidigare överfallit våra junisar.

Jag hittar inte sekvensen på YouTube men bifogar en annan, se gärna den, andra halvan, som tydligt visar varför vi slapp fula påhopp när vi hade Fredrik i laget. Vilken under bar kille!
Kommentera