Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2348967

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jocke Lindström NOBBADE ett kontrakt i Schweiz som var på några år för att spela i Skellefteå, Tror man måste förstå lite grunden för limpan och det är pengar sedan att gumman styr han en hel hög är en annan femma men för min del räcker det med denna säsong som var!

Våra GM måste få grepp på situationen och få spelare SOM vill spela i Luleå oavsett och inte strula som Limpan gjorde ånyo tyvärr, Kanske min åsikt är en annan än det övriga har men är less på veliga spelare som inte vet vad dem vill efter säsong!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Läser kommentarer av flera här och undrar om det bara är jag som ser att Kejsaren är naken? Eller inte naken, hur man nu ser på saken.

T ex

”Jocke Lindström NOBBADE ett kontrakt i Schweiz som var på några år för att spela i Skellefteå”… ”…han har ett stort hjärta för sin moderklubb.”

Andemeningen tycks vara att Limpan och Highsticking är jämförbara och Omark jagar pengar medan Highsticking minsann ”visat hjärta” för sin moderklubb?

Nu tycks ju 2 av 3 inläggare vara från Västerbottensföreningar men ändå. Kan förstå tänket för dig som Luleåsupporter, Busen, om du i första hand vill se bästa möjliga lag i Luleå Hockey och blir störd av att Limpan inte agerat så att det blir så.

Men att börja jämföra vår Limpan med Apans highsticking är ju helt uppåt väggarna.

Låt oss undersöka fakta för de båda.

JUNIORTID OCH STRAX DÄREFTER
• Limpan kom tidigt till Luleå och blev klubben trogen till dess han som 22-åring lämnade för utlandet.
• Sista säsongen i Elitserien: 58 matcher 60 poäng (1,03 p/m).

• Highsticking lämnade Apan som 15-åring. Gick till MooDoo som han blev trogen till han som 22-åring lämnade för utlandet.
• Sista säsongen i Elitserien: 37 matcher 5 poäng (0,14 p/m).

NHL-TID
• Limpan hade draftats av Edmonton Oilers; en fruktansvärd klubb på den tiden som saboterade massor av talanger. Laget kom konstant sist i hela NHL för att få tinga draftetta, vilket de fick år efter år och de flesta felhanterade de och förstörde karriären för. Limpan erbjöds ett kontrakt med armbågen och tog i stället ett år till topplön i Dynamo Moskva, innan han kom till Oilers. Då straffades han genom att sättas i en prunkande fjärdelina med begränsad speltid eller skickas till AHL. Oilers slarvade bort Limpans NHL-karriär och när han efter två år i AHL-NHL (Oilers vägrade släppa honom) det tredje året förklarade att nu flyttar han hem till Luleå släppte de äntligen honom; en månad till ett Buffalo i gungning, där det inte fungerade och han lämnade Nordamerika för gott efter bara drygt två år där.
• NHL 79 matcher 31 poäng (0,39 p/m); AHL 75 matcher 76 poäng (1,01 p/m).

• Highsticking å sin sida har lämnat Sverige för NHL hela tre gånger och det har blivit sammanlagt 7 säsonger där borta. Men gång efter gång har han misslyckats eftersom han bara fungerar i klubbar och sammanhang där han behandlas som den största stjärnan och spelar i en omgivning/ett motstånd där han ostörd kan få bra puckar i bra lägen och bara koncentrera sig på att panga in mål. Det fungerade aldrig någonstans i NHL/AHL trots att han försökt i hela fem NHL-klubbar.
• 150 matcher 43 poäng(0,29 p/m). AHL 200 matcher 182 poäng (0,91 p/m).

KHL-tid
Ja, det räcker ju med sammanfattningen:
• Limpan 7 säsonger, 476 matcher 429 poäng (0.,90 p/m).
• Highsticking: 2 säsonger 102 matcher 51 poäng (0,50 p/m).

Schweiz
• Limpan 2 säsonger 97 matcher 130 poäng (1,34 p/m).
• Highsticking: 0

VM
Nja, hoppar väl över det, men vi kan ju i alla fall nämna att senast de båda var med var i samma VM, där Limpan blev bäste forward och poänggörare i Tre Kronor medan Highsticking lyckades leda en förstalina som blev Sveriges mest usla genom tiderna med 0 poäng för Highsticking.

Sammanfattningsvis.
Limpan har varit en stjärnspelare i absolut toppklass i KHL och Schweiz inklusive hans sista hela säsonger i Luleå 2008-09 med 60p på 58 matcher och 2021-22 med 75p på 69 matcher (sammanlagt 1,06 p/m från 21 år och uppåt) och smittat runt 1 poäng per match under sin karriär.

Limpan har självklart varit så bra att han skulle ha varit en stjärna även i NHL men dårarnas sammansvärjning-korkskallelaget Oilers stal det från honom.

Joakim Highsticking Lindström har tillbringat nästan lika många säsonger utomlands som Limpan men han har aldrig lyckats i utlandet överhuvudtaget. Som bäst kan han karakteriseras som en hygglig forward på medioker nivå och hans senaste tid i utlandet i KHL började de placera honom på läktaren allt som oftast under våren eftersom han inte dög till. Har han "nobbat" ett förslag från Schweiz någon gång är det antagligen eftersom han begrep så pass att det skulle gå åt helvete som det alltid gjort för honom när han som senior spelat utanför Apan.

Att hitta på att överhuvudtaget jämföra stjärnan Linus Omark med halvportionen Highsticking Lindström är helt uppåt väggarna. Ska Limpan jämföras med någon måste det handla om svenska toppspelare i NHL eller i Europa. Hur många av dessa har kommit hem för att spela sina avslutande säsonger för sin moderklubb på senare tid? Och hur många har kommit hem mitt under karriären en säsong då de stod på topp och var som bäst?

Min uppfattning är att vi ska vara jävligt tacksamma över att Linus kom hem under 2021-2022 och lyfte Luleå Hockey till en fantastisk säsong där Delfinen fylldes nästa hela tiden. T.o.m. när vi spelade bortamatch.

Det kallar jag klubbhjärta.

Påståendet jämförelsevis att Highsticking har ett stort hjärta för sin moderklubb ser jag närmaast som ett skämt eller ett oförskämt om det nu inte bygger på okunskap, vilket jag ovan lagt fram fakta för att totalt tvätta bort.

Highsticking Lindström förtjänar inte att bli ihågkommen som en stor hockeyspelare med stort klubbhjärta för det är bara hittepå att hävda något sådant. Däremot förtjänar han att bli ihågkommen för sin vana att slå klubban i ansiktet på icke förberedda motståndare och att han lyckats vinna utvisningsligan avseende 2 minutersutvisningar i Elitserien SHL.

Våra båda Linusar först Klasen sedan Omark har valt att komma hem till Luleå en säsong mitt i karriären trots att de haft extremt bra erbjudanden från massor av klubbar i Schweiz och KHL. Det ska vi vara tacksamma för.

Apan har vid jämna tillfällen tagit emot sina tidigare köpespelare som återvänder med svansen mellan benen sedan de misslyckats kapitalt i utlandet och varje gång skyltar Apan offentligt att "den och den stjärnan kommer "hem" eftersom "hjärtat brinner för Apan".

Allt sådant där aptugg är bara ljug, typiskt för sekten och ska de vara så förbannat svårt att begripa det?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Du har helt rätt det du skriver! Pengar styr människan oavsett vad du håller på med i samhället.
Kommentera