Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2352418

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: NSD konstaterar bara hur mycket coronastöd som utgick till Luleå,
artikeln var inte direkt kritisk till det eller hur? Savonen tvingas givetvis ifrågasätta den egna föreningen men artikeln handlar egentligen om SHL och samtliga föreningars värdegrunder eftersom all lirar efter samma visselpipa.

Då det gäller försäljning av unga spelare till NHL påverkar det givetvis resultatet positivt. Unga spelarna som försvinner till NHL är oftast inga publikmagneter under säsongen. Tycker att Skellefteå AIK över tid lyckats mycket bra med att utveckla dels egna talanger med även andras och det märks inte minst detta år i resultaträkningen. Förstår att ni Luleå supportrar tycker det är surt när er publikmagnet Omark försvann till en ännu större pengapåse utan att ni fick en spänn för det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Du har rätt i en hel del inklusive att det väsentligen kan kommenteras att Apan inte är ensam utan många fler klubbar har samma läge.

Men du bör ta i beaktning att föregående säsong - när SHL:s klubbar var överens att ligga lågt med inköp av spelare för att begränsa kostnaderna under pågående pandemi - var det en lång rad klubbar som till slut kom att köpa som fan. Faktum är att aldrig någonsin i Elitserie/SHL:s historia har det handlats så mycket. Värst var väl HV som försökte ersätta ordning och reda med köp, köp och köp mer. Vilket gick åt helvete.

Men nog rimmar det riktigt jävl illa med alla spelarköp, samtidigt som man tar emot många miljoner i pandemistöd. Speciellt de klubbar som försökte trixa till sig permitteringsstöd utan att permittera. Usch!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Njae jag tycker nog att artikeln i NSD riktar spetsen emot klubbarna (Skaik o LHF och kopplar dess vinster emot ungefär lika stora pandemibidrag. Det var ett påpekande av fakta efter att du skrev att det bara var Norran som tagit upp detta kritiskt. Vilket inte är fallet.
Kul att du sen ska slänga in en Omarkkommentar som avslutning. Vad nu han har med detta att göra :)
Nja Omark flyttade enligt plan tillbaka. Inget att orda om. Glad att vi fick ett år med Limpan. Vi blir att räkna med trots tappen :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Nja vi ser det såhär istället att utan Omark hade vi inte gått så långt som till game 7 i finalen och gjort oss en massa miljoner i årsredovisningen :-)
Kommentera