Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2354915

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Que vadis, HV?

Eller rättare: kommer Nubben att lyckas denna gång?

Nubben från Härnösand var som spelare en vagabond och gick från MooDoo till Sollefteå till MooDoo till Apan till Sundsvall till Timret. Någon säsong i Elitserien men mest i division 1. När han avslutade spelarkarriären 1997 blev han direkt assisterande tränare för Timret och avancerade på några säsonger till att bli GM.

Nubben gjorde ett riktigt bra jobb i Timret, tog laget till toppositioner i Elitserien och fick ett mycket gott rykte som ansvarig för Timrets hockey. Inte ens när han blev tagen av polisen då han kissade på en vägg på södermalm i Sthlm när han tagit för många pilsner under ett rekryteringsmöte på krog naggades Nubbens renommé i kanten.

SÅ, vad hände? Ja Värsta Köplustan, som köpte och sparkade spelare, tränare och ledare hela tiden lyckades lägga upp tillräckligt för att locka Nubben till Fiskrenset 2008. Där det gick inte alls. Nubbens stil fungerade inte i köp- och sälj-Fiskrenset, ledda av sparkbollsledare som inte begrep sig på hockey. Nubbens många inköp misslyckades och Fiskrenset dalade i tabellen år efter år. På tredje året sparkades/hoppade Nubben av under höstsäsongen.

Och åkte hem till Timret, där han strax var GM igen. Väl hemma lyckades han återigen bygga upp ett Timmer som nu finns i Elitserien SHL.

Och då ska han iväg igen. Nu är det HV som köpt in Nubben och som alla vet är han där i full fart med att köpa, köpa och köpa.

Hur ska det gå?

Ja, det vete fan. HV som i så många år framstått som en fantastiskt väl skött förening och organisation havererade ju till slut och ledningen gjorde allt fel. De slantade upp miljoner på miljoner för att desperat köpa hur många spelare som helst, men inte fan gick det. Det blev marsch pannkaka ner i Allsvenskan. Nu lyckades de ju ta återtåget upp till SHL direkt, och nu får vi se hur det går.

Kommer Nubben att fungera denna gång?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Har också tänkt på hur Nubben tänkte när han signade HV. Verkade ju inte funka sist han var i en penningstinn organisation med höga krav. Jaja. Vi får se. Har inte järnkoll på laget deras, men flashiga namn har dom skaffat in har jag noterat. Bakom den finaste av föreningar i tabellen när vi summerar är ett tips ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så gläds vi åt att det lossnat för vår egen Isac Lundeström i NHL. Anaheim draftade ju honom i första rundan och då han åkte över för att testas på uppsamlingslägret imponerade han så på Anaheim att de direkt släppte fram honom. Han fick som 18-åring spela 15 NHL-matcher, innan de lade ned honom i AHL - det blev snabbt Luleå i stället - eftersom klubben ville säkra ett kontraktsår längre på honom inklusive fick tillbaka skadade spelare.

Bedömningen av Isac då var att han var NHL-ready och att hans defensiva spel redan var strålande samt att han var trygg att behålla puck offensivt. Men produktionen framåt lyste med sin frånvaro, det blev några assist, men målskyttet lossnade inte.

Fyra år senare är han fortfarande kvar i Anaheim och nu har det lossnat rejält för Isac. Senaste säsongen spelade han 80 matcher i SHL och stänkte in 16 mål samt 13 målgivande pass. Detta trots att han fortsatt haft en mer defensivt brunkande uppgift men i år har han spelat med Jacob Silverberg och de har fungerat bra tillsammans.

Isac Lundström är alltså numera väl etablerad i NHL och har en lång karriär där framför sig. Mycket trevligt!

Fast hans kontrakt går ut nu och han och Anaheim har inte kommit överens om hur fortsatt kontrakt ska se ut. Anaheim har väl försökt bjuda en billigare ersättning att Isac numera är värd, så nu blir det skiljedomstol.
Kommentera