Luleå HF

115696 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2354917

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så gläds vi åt att det lossnat för vår egen Isac Lundeström i NHL. Anaheim draftade ju honom i första rundan och då han åkte över för att testas på uppsamlingslägret imponerade han så på Anaheim att de direkt släppte fram honom. Han fick som 18-åring spela 15 NHL-matcher, innan de lade ned honom i AHL - det blev snabbt Luleå i stället - eftersom klubben ville säkra ett kontraktsår längre på honom inklusive fick tillbaka skadade spelare.

Bedömningen av Isac då var att han var NHL-ready och att hans defensiva spel redan var strålande samt att han var trygg att behålla puck offensivt. Men produktionen framåt lyste med sin frånvaro, det blev några assist, men målskyttet lossnade inte.

Fyra år senare är han fortfarande kvar i Anaheim och nu har det lossnat rejält för Isac. Senaste säsongen spelade han 80 matcher i SHL och stänkte in 16 mål samt 13 målgivande pass. Detta trots att han fortsatt haft en mer defensivt brunkande uppgift men i år har han spelat med Jacob Silverberg och de har fungerat bra tillsammans.

Isac Lundström är alltså numera väl etablerad i NHL och har en lång karriär där framför sig. Mycket trevligt!

Fast hans kontrakt går ut nu och han och Anaheim har inte kommit överens om hur fortsatt kontrakt ska se ut. Anaheim har väl försökt bjuda en billigare ersättning att Isac numera är värd, så nu blir det skiljedomstol.
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vet inte hur sånt där funkar. Ingen risk att dom dumpar han? Eller ganska liten risk skulle jag tro? Kul om han etablerar sig över tid. Visst vill man njuta av han i Luletröjan en dag, men unnar pojken all lycka :)
Kommentera