Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2358259

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hoppas att du piggnar till snart och inte blir allvarligare sjuk!
Ja dom där testaerna är ju lite lotteri.
Minns i början av den j-a pandemin. De flesta på jobbet var sjuka i omgångar den våren. De kollegor som bodde i närliggande större stad, fick testa på hemmaplan medan vi från orten icke fick testa....

Krya på dig!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Tack! Ja jag hoppas det ska vänta nu. Sämre var dag första tre dagarna men nu fjärde dagen, inte sämre än igår, så hoppas det signalerar vändning.

Vi får se hur pandemin nu utvecklas. I januari tog ju Sverige beslut följa England och i princip låta covid löpa, med den mildare Omicronvarianten i hopp om att de 3-4 vaccinationer de med högre risk vanligen erhållit skulle skydda dem från svår sjukdom.

Nu var det ju väntat att antalet fall skulle väsentligen elimineras under sommaren. Här i tempererade länder är det ju framför allt vintervågor eftersom den kalla utomhusluften när den vädras in får mycket låg relativt fuktighet och det innebär att utandade, "uttalade", uthostade droppar momentant krymper när de lämnar munnen odå blir luftburna mycket länge. Vilket leder till kraftigt ökad luftburen smitta inomhus. Och tvärtom på sommaren.

Men det faktum att tidigare vaccinationer/infektioner i princip inte innebär något antikroppskydd alls mot att bli smittad och smittsam med Omicron (medan de T-celler de inducerat förmedlar skydd mot svår sjukdom) samt att länder och människor i allmänhet släppt alla restriktioner har inneburit att nu har det blivit en rejäl sommarvåg från början av juni i europa och vi får se hur det utvecklas; det kan bli så att den här vågen bara växer och växer. Men så länge som sjukvården kan hantera de svårare fallen kommer nog staten och myndigheterna att låta det rulla på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tydligen ska vi ha erbjudit Dahlén ett kontrakt med en lön på ca 500k i månaden.
www.aftonbladet.se/sportbladet/a/pWoKlX/monsterbud-pa-dahlen
Kommentera