Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2378795

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vombat: Yep. Pölsan ska tydligen ha varit duktiga första matcherna, och höll oavgjort. Mot oss lyckades de inte, men är å andra sidan bäst i ligan på att stänga ned motståndarna, liksom vi också gjorde mot HV.

Pölsan har många bra namn och förvånande att de inte fått ihop det ännu. Men många har liksom Rödin underpresterat rejält och det i flera år. Tror, liksom supportrarna själva, att Manner bör sätta Johan Larsson som center i förstalina att leda hela laget och sätta standard. Kanske han avvaktar lite att Johan vänjer sig vid stor rink och så.

Timret blir intressant att följa. Var det bara inledningslycka första matcherna, eller kan de fortsätta gå bra? Jag tror på det senare men kanske det kan gå lite hösttid innan de hittat fram optimalt.

Malmoe har ju också överraskat men det kan väl inte hålla?

Tiden ger svar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läste häromdagen Vennerlund som kastat sig över svensk damhockey som han analyserat på djupet varpå han konstaterade att man måste rensa bland utländska importer så fick man upp publiksiffrorna - som han angav till i snitt 120 spelare per match - och dessutom skulle man då få så många duktiga spelare att Damkronorna skulle stiga till höjderna för att utmana Finland, Ryssland och kanske också Kanada och USA.

Det fanns en tid då man kunde lära sig saker av att läsa vad hockeyjournalister skrev.

Men den tiden är förbi och Vennerpöl själv skriver numera skit för att reta upp folk att läsa för att generera klick och annonsintäkter.

Kan han något, igen-kligen? Svårt att svara på men eftersom han aldrig lämnar Fjollträsk för att se hockey och där bara kan iakttas sovande på pressläktaren efter en stadig sen lunch vet man inte vad han sett. Någon damhockey har han säkerligen inte sett men det behöver han ju inte för att veta vad som bör göras.

Att damknonorna saboterats i snart ett decennium av förbundet genom hantlangarna PorrkaBork och Bagdad Ulf tycks inte ha någon betydelse, enligt Vennervall, som inte ens tar upp saken. Att Bagdad Ulf senast åkte till VM där man bara lyckades vinna en match - mot Danmark - sedan Bagdad Ulf kommit på den läckra idén att lämna de bästa spelarna hemma, speciellt om de tillhörde världsklubbmästarna från Luleå struntade Vennergrus också i.

Men importerna! Där har vi problemet, menade Vennersand, de måste bort!

Spelare, ledare och experter på damhockey däremot menade att importerna var till glädje för utveckling av svenska damhockeyspelare. Man vad vet de? De är ju inte "experter" som Vennersvans.

För att få fart på svensk damhockey borde man förstås analysera vad Luleå gjort bra, eftersom man dominerat svensk damhockey senaste sju åren. Luleå har INTE mest importer, långt därifrån. Men man har specialiserat sig på finska damspelare och har en handfull av de bästa finskorna i laget. Och dessa blir som regel kvar i Luleå år efter år. En plats där de får mer jämlika villkor med herrarna än i andra klubbar - även om de lönemässigt ligger längt efter - och marknadsförs till sponsorer och uppskattas av publik samt senaste säsongen gick plus vad det gäller ekonomi.

Nej, Vennerlöv behöver inte studera Luleå, han har ju flera lag från Fjollträsk i närheten och där kan han få facit tänker han.

Intressant att kontrollera publiksiffrorna i de matcher som hunnit spelas hittills i årets SDHL. Med 120 åskådare per match, enligt Vennerson. Två matcher tycks avvika lite grann. De spelades i Luleå.

Publiksiffror SDHL 2022-23

Göteborg HC - MoDo 0 - 6 62
HV 71 - Luleå HF 1 - 3 205
Leksands IF - Brynäs IF 2 - 3 250
Linköping HC - SDE HF 3 - 2 86
Djurgårdens IF - AIK 2 - 0 274
Göteborg HC - Luleå HF 0 - 5 30
Linköping HC - AIK 2 - 1 68
HV 71 - MoDo Hockey 4 - 3 145
Djurgårdens IF - SDE HF 1 - 2 79
Luleå HF - Leksands IF 4 - 0 1104
MoDo Hockey - Brynäs IF 0 - 4 95
AIK - Göteborg HC 2 - 1 52
SDE HF - HV 71 4 - 5 45
Luleå HF - Brynäs IF 3 - 1 2087
AIK - HV 71 3 - 1 53
Djurgården - Linköping 4 - 2 92
MoDo Hockey - Leksands 2 - 1 110
SDE HF - Göteborg HC 2 – 1 41
Kommentera