Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2380122

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Allsvenska resultat ikväll:

IF Björklöven-HC Vita Hästen 5 - 2
MoDo Hockey-Almtuna IS 6 - 3
Östersunds IK-AIK 6 - 2
Mora IK-BIK Karlskoga 2 - 4
Västerviks IK-Södertälje SK 1 - 3
Djurgårdens IF-Kristianstads IK 2 - 4

Djurgårn får stryk av Kristianstad på Hovet! Gnaget krossas i Östersund. Undrar vad Vennerlöv tänker om det?

BurkÖlen, MooDoo och Bofors som plägar ligga med bland toppsex vinner sina matcher.

Kanske allsvenskan inte blir den park gårdarna planerat promenera i?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Otrolig allsvensk omgång igår. Tror det är viktigt för Östersund att plocka så många poäng som möjligt i inledningen, varenda poäng kommer bli viktig om de ska undvika kval. Annars är det ju intressant att SSK kunde studsa tillbaka, de har floppat så många år nu att man unnar fansen framgångar nu, men känslan är ju att deras trupp är alldeles för svag. Det finns några bra toppspelare men inte så mycket mer än så. Särskilt den här säsongen räcker det inte, ruggigt liga denna säsong.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Kristianstad är starka och har en rätt rolig tränare😀
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och, ja just det. Den Stora Händelsen i hockey-Sverige senaste dygnet.

Det handlar om två flickor som är födda och har bott hela livet i Örebro. Utbildade till fick/damhockeyspelare av Öret och säkerligen stadiga i hemmaklacken för Öret under åren.

De är 16 respektive 17 år gamla. Till den här säsongen värvades de till DamPölsan och har hunnit spela 1-2 matcher för laget, den yngre tillhör junislaget, men också varit utlånade till Sandviken någon match.

Och nu kommer det. Igår möttes herrlagen Pölsan och Öret i den övliga arenan. Flickornas vänner från Öret kommer över för att heja på sitt lag och flickorna ansluter för att träffa sina kompisar. De ser matchen tillsammans med Öretklacken, har Örethalsdukar på sig.

Plötsligt blir de infångade av SeMers kamera (se länk) och när de upptäcker det tjoar, tjimmar och skrattar de, håller upp halsdukarna, slår sig för hjärtat. När de lämnar tillbaka halsdukarna gör en av flickorna en gest, svårt att säga vad det gäller. Min gissning är den att hon gestikulerar till en kompis i öretklacken att "vi hörs på telefon" men bland pölsorna tolkas den som att hon ger fingret till Pölsaklacken.

Kul grej? Unga flickor som skojar lite?

Tycker man inte i Pölsan. Saken läcker ut på 24.00 på Hockeysnackets Pölsasida inklusive länk till filmbevis och vreden pulserar nästan som vore de två Shinnemins. De flesta anser att flickorna omedelbart ska sparkas av Pölsan. Men ingen går så långt att de föreslår att de ska hanteras som den Gävliga Bocken vid juletid.

En skribent informerar mitt i natten omedelbart klubben Pölsan och kräver åtgärd. Så här får det inte gå till. Pölsan skojar man inte med!

Jaha?

Storm i ett vattenglas? Eftersom det inte gäller Luleå kan jag ha svårt att bedöma saken då jag inte är känslomässigt engagerad men när jag hörde om händelsen tyckte jag mest att det retade till skratt och dessutom att jag hade lätt att förstå två unga flickor som mötte upp med de vänner de haft hela livet fast de gissningsvis för någon månad sedan flyttade till Gävle. Och har Pölsan ingen humor?

Skulle gissa att om det gällt Luleå hade de fått uttala sig via hemsidan (eftersom grejen blev offentlig) och förklara att de bad om ursäkt. Hade träffat vänner och bekanta de haft hela livet, sett matchen från deras läktare och skojat med lånade Örethalsdukar när de blivit upptäckta. Men att de inte skulle göra om det.

Och sedan hade saken varit ur världen. Ungdomligt oförstånd, inget brott mot de tio budorden. Och gissar att så hade det hanterats i de flesta klubbar.

Men nu har straffet kommit. På hemsidan förklarar Pölsan bra skrivet och förstående men stänger ändå av dem 2 veckor respektive 4 veckor.

Jahaja. Pölsan driver man inte med. I alla fall herr-Pölsan. I damlaget gissar jag att man skrattar åt det hela men så har också damer vanligen mer sunt förnuft än män. Mikko Manner tillfrågas av det gävliga dagbladet och tycks vara lika förnuftig som vanligt.

Pölsan är definitivt Pölsan.
Kommentera