Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2380423

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Passerat större delen av första perioden och överlag är det definitivt Pungen som fått spelet och matchen dit de vill.

Luleå kommer inte in i pungenszon lätt eftersom de stänger till mitten innan blå bra och efter dumpning eller eventuell inåkning är stora och tuffa pungar resoluta att sätta stopp på mindre luleåspelare mot sarg och vi kan knappast etablera något.

Oungen däremot spelvänder snabbt och avslöjar vår höga press med följd att de ledigt kommer in till oss, där de hinner köra lite passningar och ta fram en del skott på mål.

Pungen haft första PP, det boxade vi bort bra. Luleå haft två PP, där första nog tävlar om titeln Luleås sämsta PP någonsin - vi kom in, och opungen spelade bort pucken fem gånger så var det över; något bättre men inte bra andra PP för Luleå.

Nu fem minuter kvar av första och än så länge ser spelet ut som det gjort.

Vi väntar förstås på att Luleå ska vakna, skärpa till sig och ta tag i spelet. Lutar mot att det kan bli först i andra perioden?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Några andra observationer från första perioden.

Komarov har ju i de tidigare tre matcherna satt första tacklingen i första bytet efter i snitt 30 sekunder. Idag kom den första från Komarov redan efter 6 sekunder men pungarna hade läst på och den han skulle magra mot sargen hann flytta halva kroppen och kom undan lite.

Pungarne är pålästa i Shinniminfrågan också. Tidigt i perioden går Shinnimin in framför pungamålet och då delar en pungaback ut 3-4 hårda crosscheckingar på Shinnimin, för att sedan sticka mot puck varpå Shinnimin hakar honom och då faller pungen pladask eftersom benen konstigt nog försvinner och domarna tar inte oväntat utvisning på Shinnimin redan efter ungefär en minut av matchen. När domaren då står och håller Shinnimin åker nämnde pung förbi de båda och säger några väl valda ord (där fick du din filmare?) till Shinnimin, som blir fly förbannad och ska åka ikapp pungen men hålls i av domaren.

Hehe. Pungen har förberett sig på att möta Luleå och lyckats bra med sin spelidé än så länge.
Kommentera