Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2381035

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Vi måste nog också lägga till att den forcering som vi borde ha kunnat prestera sista 10 i tredje totalt lyste med sin frånvaro. Hände just ingenting, det oroar faktiskt. Linköping är inte sååå bra att vi inte ska kunna skapa någonting med drygt 10 kvar och underläge 1-2.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bam Bam Bautin: Du har rätt. Vi måste kunna öka trycket betydligt där och ju närmare slutet vi kom, desto mer var det Pungen som tog sig upp och lirade i vår zon. Kändes som att Luleå. inte orka komma igen efter chocken att 0-1 på 20 sekunder blivit 2-1.

Man får också erkänna att Pungen faktiskt gjorde en bra match i båda zoner och att trots vårt monumentala övertag under andra perioden släppte de inte till speciellt många skott som inte Högberg kunde hantera rätt säkert.

Redan under första perioden märktes att Pungen lirar en hockey som är svår för att komma åt. Stora tunga backar som när de är på, naglar fast våra forwards och vi kommer inte riktigt åt att etablera anfallsspel.

Kanske hade varit bättre om vi avstått så mycket hög press, bättre låst till i mittzon och varit det lag som fått chansen att spelvända mot mer ihåligt försvar. Vi kanske inte värderade detta rätt, tänkte Pungen skulle vara enklare att få hål på.
Kommentera