Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2382675

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Uppskattar att du vet att Fläskberget kunde leverera fulspel, tycks finnas många apor som vare sig sett, hört eller sagt något.

Som strålkastarna nu riktats på Shinnimin åker han säkert på straff för filmning med hög frekvens typ varannan - var fjärde match om han spelar som han gjort tidigare. så kan vi inte ha det. Till viss del är det orättvist eftersom motståndarna kör fulhårt på honom utan att straffas, men nu är det som det är och han blir tvungen lägga band på sig och inte åka på många fler förstärkningsstraff. Vet inte om han då kan prestera så bra som han gör, kanske faller det också? Och tråkigt nog har han inte lyckats så bra som vi och han hoppats i Luleå. Han är ju ingen Lasch eller Little som kanske förhoppningen var lite. Framtiden för Shinnimin är inte helt klar. Sant är att det knappast blir förlängt efter den här säsongen och även denna säsong kan uppfattas lite osäker. Beror lite på hur det fortsätter gissar jag. Idag filmade han definitivt inte men åkte på två utvisningar för hakning, där den första nog var korrekt, åtminstone ganska, medan den andra var ren skit och bodenbjörken borde hellre tagit ut läjken för holding the stick. Men lite signifikativt för hur slöa zebror kan tänkas agera mot Shinnimin framöver medan hockey-Sverige applåderar citron att deras egna förstärkare ska slippa undan.

Känns j-t trist att en häxjakt mot Shinnimin och Luleå ska lyckas om den gör det men om man nu fortsätter straffa syndare som man gjorde med tre stycken efter torsdagsmatcherna ser man det som ett framsteg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
En Oskare fälls för filmning igår. Ser situationen, en puck i luften vid oskars mål och flera spelare är rejält högt uppe med klubbor och hugger. En klubba träffar oskaren med ett hugg uppifrån i bröstet (passerar nära visiret, men tar nog inte) varpå oskaren släpper sin egen klubba och tar upp händerna i riktning sitt huvud och går ned på knä men är snabbt uppe igen.

I matchen åker HV-spelaren ut för high sticking. Och nu o efterhand döms oskaren för filmning.

Hmm. Först tänker jag att det var väl ingen jättefilmning, ser mer ut som att oskaren blev rädd sedan han huggits i bröstet av en samurajklubba som kom vevande uppifrån. Och att hugga en motståndare i bröstet sådär ska man väl inte göra, låter OK att då ska man ut för highsticking.

Ser på situationen igen och kan väl förstå de som misstänker oskaren för filmning men det ser nog i så fall ut som att han tänkte filma men avbröt snabbt, fast då hade han redan påbörjat försöket.

Min uppfattning landar nog i att det var en lite överdriven reaktion snarare än en medveten filmning, men ingen hockeyspelare är väl tränad på hur man ska reagera när en klubba uppifrån hugger en hårt i bröstet.

Hmm igen. Kanske OK straffa oskaren nu men överraskande hur ordentligt man nu börjar leta upp och bestraffa. Kändes inte som speciellt planerat men lite konstigt reagerat under en bråkdel av en sekund. Ja, det blir intressant att följa hur kampen mot filmandet fortsätter.

Bra att det sker, men nu gäller det att hålla stilen uppe.

Sammantaget. Ja, jag tycker att det var korrekt att HV-spelaren utvisads för hugget. Men nej, känner mig tveksam till straffet för filmning.

Funderar på t ex vår match igår mot Läjkers, i tredje perioden när vi hade PP och Tyrre kommer i fart och passerar en läjk som sträcker ut klubban och trippar omkull Tyrre, varpå vi ska ha utvisning och 5 mot 3, men bodenbjörken skiter i att blåsa.

Ska de i efterhand nu börja straffa även sådant för filmning? Hävda att Tyrre medvetet åkte på läjkens klubba och föll fastän träffen på klubban inte var hård nog för att fälla honom? Nej, det kan knappast ske: det går inte att peka på något filmande i den situationen. Ändå misstänker jag att Tyrre smart nog sökte upp situationen, kanske, för att skaffa oss ett 5 mot 3-läge. Och borde ha fått med sig det.
Kommentera