Luleå HF

115758 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395676

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det talas ju om att vi behöver rekrytera en duktig målskytt. Har hört talas om någon som heter carter camper - kan det vara nåt?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är det 5 matcher i tät följd kvar innan ett 14 dagar långt uppehåll, Enbart p g a en totalt IRRELEVANT saft och bulle-turnering vid namn Karjala cup, som ska spelas över 4 dagar mellan 10-13 nov, äger rum. PATETISKT!!! var ordet.

Hursomhelst, det vill verkligen till att det händer nåt under dessa två veckor, med nya s k SPETS-värvningar. För det behövs VERKLIGEN!!

Tyvärr har jag så här dagen innan matchen imorgon mot Örebro, ingen vidare magkänsla inför de matcher som återstår fram t o m den 5 nov. Som sagt, Örebro borta i morgon tisdag, sen Skellefteå 2 dagar senare. HV borta på lördag. Sist Brynäs och Örebro hemma den 3 resp. 5 nov. Jag hoppas verkligen att mina negativa farhågor inför dessa matcher inte slår in.

Tar vi poäng mot Örebro i morgon blir jag mäkta förvånad. Sen hoppas jag att vi inte kammar noll mot Skellefteå heller... Sen vore det ju tacknämligt om vi inte torskar mot HV borta. Fast de har spelat upp sig märkbart på senare tid, så det lär inte heller bli 'a walk in the park'. Sen har vi Brynäs som vi slog med 5-2 borta. Dom 'måste' vi bara besegra hemma...Till sist, en rejält tillknäppt tillställning mot Örebro hemma, där vi med 100% säkerhet!! kan räkna antalet mål totalt, mål i tom kasse Inkluderade!, på ena handens 5 fingrar.

Det vore berömligt om vi kunde producera 'mer' än 2 mål i snitt per match i dessa 5 matcher, mål i tom bur Undantagna!, även om jag tyvärr inte är benägen att tro det...
Och den krassa verkligheten är att jag befarar att om vi inte lyckas med just detta, riskerar poängskörden på matcherna att i värsta fall stanna vid säg 5 p, och i bästa fall 7 poäng...
Blir det så, känns det milt uttryckt 'så där' inför speluppehållet...

Jag upplever det som mer eller mindre ett måste, att MINST 1 spetsvärvning, helst 2 st, presenteras under det efterföljande speluppehållet. Annars blir jag ordentligt besviken.
Och vi vill inte heller se några 'tveksamma' mellanmjölksvärvningar presenteras. Händer inget på spelarfronten under uppehållet finns det STOR anledning till oro. Just saying...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, efter förluster mot både Timret och Trottoaren förstår och delar jag din känsla. Det kan bli tufft framöver med många svåra lag att möta. Lättast motstånd på förhand är förstås Apan på torsdag, men enligt Morhys lag får de först då tillbaka alla spelare de saknat plus att de som vanligt kämpar järnet när de möter just Luleå.

Icke desto mindre har Luleå lyckats ta poäng och ligger faktiskt på plats 5 i en tabell baserad på poäng per match. Och mot eländet att vi inte gjort så många mål som vi önskat står det andra sidan av myntet att vi i försvarsspelet lyckats bäst i SHL. En vinnande hockey börjar nästan alltid med ett gott försvar och där ligger vi längst fram, men för att stabilt utmana om platsen högst upp behöver vi få till ett mer produktivt anfallsspel. Kan vi hitta och rektera de spelare vi behöver för det?

Vi hoppas. Sker det snart vore det riktigt välkommet.

PS. Är lite kul att konstatera att flera klubbar på senare tid fått Göta sig av med köpespelare de tidigt och dyrt lagt beslag på. Nu är det Öret som tycks göra sig av med Palmu, som de värvat sedan han vunnit poängligan i finska Ligga förra säsongen. Men vi har en-två handfull andra nyinköpta spelare i SHL som redan sparkats eller är på väg att bli det.

I sammanhanget kanske det är dags att hylla Skuggan och Enbom för att de inte kastade iväg stora pengar i konkurrens med de köplada klubbarna i Sydbotten bara för att få in sådana där spelare som förstör stämningen i lagen.
Kommentera