Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414807

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och som alla vet har aftontrasans självutnämnde expert på hockey, Mats vennergrahn, startat det han alltid pysslar med på höstarna: att förklara vilken hockeytränare som måste sparkas och sparkas först. Han kollar tabellen för att se vilka lag som ligger sist, kollar vilka tränare de har, och pekar ut den som "känns" bra.

Men nu slog Djurgårn till först och sparkade Joakim Fagervall. Inte så konstigt, "nånschtansch" Fagervall är en sympatisk person, men leda ett hockeylag? Nej tack. Det insåg vi redan 2014-16 då Osten fått tuppjuck efter ökade sponsormiljoner; köpte in McFlickier, Sweatt, Rajala, Melart, Sigalet, Petrell, Näkyvä, Billins, Schira, Mikkelson, Lagace, hade också Wallmark, pojkarna Abbott, Sylvegård, Granström, Zelarik, Zaar, och så vidare, men Fagervall lyckades bara ta Luleå till plats 8 ett år, 4 nästa år och åkte i slutspelet mot Fiskrenset båda åren.

Nu har Djurgårn i Allsvenskan fått stryk av Almtuna tre gånger och naturligtvis ropar Vennergrus på sparken och självklart lyder gårdarna.

Men vem ersätter?

Ja, det blir väl som vanligt i Fjollträsk. Vi tar en Garpenlöv, han kommer ju från Stockholm, hittar till Stureplan för arbetsluncher, det blir bra det.

Men vänta nu, invände någon - han var visserligen misslyckad assisterande i Djurgårn för runt tjugo år sedan och därefter har han ju aldrig tränat något lag? Bara varit ibland ass och huvudtränare Tre Kronor och det är ju en helt annan sak, inte att likna med att vara dag efter dag ansvarig tränare för en klubb. Och dessutom var han ju Tre Kronors sämste förbundskapten någonsin?

Ja, men han spelade ju i Djurgårn. För trettiotre år sedan.

Jaha, varför sa du inte det direkt! Honom ska vi ha!

Fortsättning följer efter årsskiftet.

När Vennervatten kräver att Garpen måste sparkas!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Träffade Fagervall en gång och man får en känsla av det är en riktigt bra vän, så ur det perspektivet så sörjer man att han inte lyckas bättre som tränare. Känslan är ok inte mer.

Ja, Garpenlöv är väl den ende som misslyckats att ta laget till slutspel någonsin. Sådant kan iofs hända den bäste.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pontus Andreasson lyckades ju inte ta sig in i Detroit, tycks ha varit lite för vek mot stora och fysiska motståndare. Fick börja i AHL och hade väl - vad var det= - någon assist första sju matcherna. Nu har han spelat 17 matcher i AHL och kommit igång; 5 mål och 8 assist, så det verkar ha lossnat. Nu är ju produktion i AHL ingen garanti för att få chans i NHL, men chansen att lyckas där borta har helt klart ökat. Trevligt att det går bra för honom, men mindre trevligt att det minskar chansen att han vänder åter till Luleå under säsongen.
Kommentera