Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414806

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Du KAN ha rätt i det. Samtidigt ska vi komma ihåg att Luleå fortfarande är det lag som gått bäst i serien i 5 mot 5, och många matcher under hösten har vi ägt spelet 1-2 perioder - men haft svårt att vinna för att vi inte fått in något mål ytterligare - speciellt i PP.

Min bedömning är att int fan är det så j-a stor skillnad, vi behöver inte SÅ mycket extra medgång för att uddaförluster ska bli uddavinster. T t ex hemmamatchen som vi torskade mot suveräna serieledarna Läjkers. Du vet ju att den matchen skulle vi vunnit, men oflyt stoppade oss.

Det HAR varit en jäkla jobbig silly season men när/om nu Sallinen och Kempe förstärker och den sistnämnde är hel och lyckas finns en chans att vi lyfter ordentligt. Så långt efter är vi inte.

Och tror inte att vi tömt rekryteringskassan efter denna/dessa sena rekryteringar. Kanske finns det plats för ytterligare så småningom om 1-2 månader. Ytterligare som får ditt glas att oftare bli halvfullt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Känns också som att det kan bli en värvning till, fortsätter vår kräftgång trots sallinen och kempe så kommer vi nog att se en till värvning garanterat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och som alla vet har aftontrasans självutnämnde expert på hockey, Mats vennergrahn, startat det han alltid pysslar med på höstarna: att förklara vilken hockeytränare som måste sparkas och sparkas först. Han kollar tabellen för att se vilka lag som ligger sist, kollar vilka tränare de har, och pekar ut den som "känns" bra.

Men nu slog Djurgårn till först och sparkade Joakim Fagervall. Inte så konstigt, "nånschtansch" Fagervall är en sympatisk person, men leda ett hockeylag? Nej tack. Det insåg vi redan 2014-16 då Osten fått tuppjuck efter ökade sponsormiljoner; köpte in McFlickier, Sweatt, Rajala, Melart, Sigalet, Petrell, Näkyvä, Billins, Schira, Mikkelson, Lagace, hade också Wallmark, pojkarna Abbott, Sylvegård, Granström, Zelarik, Zaar, och så vidare, men Fagervall lyckades bara ta Luleå till plats 8 ett år, 4 nästa år och åkte i slutspelet mot Fiskrenset båda åren.

Nu har Djurgårn i Allsvenskan fått stryk av Almtuna tre gånger och naturligtvis ropar Vennergrus på sparken och självklart lyder gårdarna.

Men vem ersätter?

Ja, det blir väl som vanligt i Fjollträsk. Vi tar en Garpenlöv, han kommer ju från Stockholm, hittar till Stureplan för arbetsluncher, det blir bra det.

Men vänta nu, invände någon - han var visserligen misslyckad assisterande i Djurgårn för runt tjugo år sedan och därefter har han ju aldrig tränat något lag? Bara varit ibland ass och huvudtränare Tre Kronor och det är ju en helt annan sak, inte att likna med att vara dag efter dag ansvarig tränare för en klubb. Och dessutom var han ju Tre Kronors sämste förbundskapten någonsin?

Ja, men han spelade ju i Djurgårn. För trettiotre år sedan.

Jaha, varför sa du inte det direkt! Honom ska vi ha!

Fortsättning följer efter årsskiftet.

När Vennervatten kräver att Garpen måste sparkas!
Kommentera