Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2448474

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När det gäller intäkter och kostnader för Luleå i CHL har det ju funnits prispengar för att vara med i gruppspel, för att gå till åttondel, kvart och semi, fast det tycks ha gått åt för resorna etc.

Men nu vann ju Luleå motsvarande 1,7 miljoner när vi vann semi och detsamma får vi om vi skulle vinna finalen. Och vi hade bara en göteborgsresa, övriga två matcher i Delfinen för semi och final, och dessutom hade vi >4000 åskådare hemma mot Fiskrenset och det lär bli fullsatt mot Tappara.

Luleå Hockeys Enbom citerat: "– Resandet kostar mycket. Att chartra ett flygplan till en bortamatch kostar ungefär 400 000 kronor. Så vi har bara gjort ett överskott på någonstans mellan 300 000 och 400 000 kronor än så länge. Men om vi tar oss till final pratar vi miljoner, säger Stefan Enbom.
– Vi kommer gå 1,5 miljoner plus om vi tar oss dit, och om vinner vi den så handlar det om mellan 2,5 och 3 miljoner, tillägger han."

Låter ju bra. Ekonomiskt gynnsamt för Luleå och kan väl finansiera förstärkning innan deadline om fyra veckor om det blir av. Tänker att motsvarande för Apan som torskade straffläggning INNAN semi, samt med bara tomma stolar i de hemmamatcher de spelat, lär bli plusminusnoll typ.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så har vi Hamburgargate, som fått media att gå bananas och nu kör värsta drevet mot att Väsby Hockey blir Brödernas Väsby Hockey.

"Brödernas" är alltså en ny hamburgerkedja som på fem år smällt upp runt hundra restauranger i Sverige. De leds av två matlagarbröder samt Mika Zibenajad och hans brorsa.

Brödernas bildade också ett hockeylag och gick in i Div 4, som de vann. Nu leder de trean och skulle väl gått upp i Div 2 nästa år alltså.

Till saken hör att i Brödernas lirar Tjockdicken, Fimpen och några andragamla hårdare. De tränar tydligen inte men räcker ändå till för att sopa rent där nere i gärdsgården.

Så, vad är det som hänt?

1. Två föreningar Väsby och Brödernas slås ihop.
2. Medlemmarna kommer att äga minst 51% av den nya klubben; den kommersiella aktören "Brödernas" får inte ha majoritet alltså. Sådana är ju reglerna.
3. Mer synligt: att den nya klubben får namnet Brödernas Väsby ungefär med nedanstående logotyp. Är ju den reklam som hamburgerkedjan siktar på och därför slutit tioårigt avtal med den nya sammanslagna föreningen.

Tycker faktiskt att det inte är så mycket att go bananas för. Vi hette ju Groko något år och utan det hade vi inte varit det vi är idag. Finns många andra exempel i andra klubbar.

Men det som är extremt korkat är

4. Väsby styrelse tog beslutet i lönndom genom ett mygligt extra årsmöte satt på en vardagstid 16.00 med kort varsel för att inte medlemmar skulle ha tid och möjligt närvara. Dessutom med en utskickad agenda för mötet som inte informerade om vad som skulle hända.

Punkt 4 är förstås uselt skött av styrelsen och av den anledningen borde medlemmarna kräva nytt årsmöte och avsätta dessa (troligen fläskkotlettskammade) myglare.

Och det är hela saken.

Att som Leifby go bananas och håna "sliskiga hamburgare" och media att piska drev mot Zibanejad, som själv och genom Brödernas påstås icke vara informerad om beslutet låter knepigt. På flera sätt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Dessutom, förhoppningsvis fullsatt i Delfinen ger klirr i kassan då inga säsongskort gäller annat än att du kan köpa din plats.
Kommentera