Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2449423

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag har länge haft hoppet. Trott på en vändning. Tänkt att nästa j-a match vänder det. Mycket länge. Dom som känner mig vet att jag inte kölhalar våra egna. Inte nu heller. Skuggan kanske gjort sin största miss i år då han övervärderade chansen att värva toppspelare. Han var förvisso inte ensam.
Känner tyvärr att min optimism börjar rinna av och att man sedan ett tag är inne i sin klassiska Luleå-ångest. Visst kan ett under hända och hoppet om vändning kommer inför de flesta matcherna. Tröstar mig med att jag snål som jag är valt onhockey i år så inga pengar i sjön men hjärtat sörjer.
Egentligen börjar jag tro att säsongen bara är att glömma och att vi knappast går till slutspel om man inte värvar in Limpan igen och Andreasson kommer hem och alt blir som det var. Men tror att den på nån felstuds förlorade finalserien, tyvärr var en för stor knäck för stommen i laget. Är väl bara att hoppas vi klarar oss utan för stora besvär fram till grundseriens slut och sen hoppas att de som bevisligen inte håller måttet gallras ut och man bygger om med ett lag för att inta toppen på sikt igen. Man har för många gånger den här säsongen känt hur skört allt är och vad en felbedömning i försvaret kan få hela laget på fall som ett gäng junisar så att spelet några minuter darrar och en match vi hade som i en ask glider oss ur händerna. Är mycket föreningsaktiv och har en himla massa saker som lockar och pockar här hemma och märker att intresset dalar och jag kan missa matcher och slå av som idag och bara falla in i Luleågren som man sen 80-talet då o då vant sig vid. Att åka ur känns omöjligt och man kan ju hoppas att traditionens makt är stor där. Lagets kvalite borde ju förbjuda tanken ens men vad fan ska man tro idag?
Tror det var många år sedan jag kände sån uppgivenhet och vette tusan om jag bekänt så öppet för vänner med samma lag i hjärtat som här.
Jaja
Tar nya tag och inväntar goda nyheter som jag gör varje dag. Läser min NSD med hopp om nyförvärv, peppande spelare som haft möte nr 15 och enats om att spela enligt plan som man bevisligen kan och kommer troligen endast ha vinst i huvudet när Plastköping står på menyn på lördag.
Men nu vet ni.
Även en optimist som jag kan ha Luleågren och bli uppgiven.
Men hjärtat lär klappa för klubben tills jag dör oavsett ;)
Spydiga kommentarer från konkurrenters supporters i Sydbotten undanbedes.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Förstår och delar allt det du skriver.

Själv tror jag fortfarande att det kommer att vända, som jag trott det ska varje match länge nu, utan att vi kommit upp ur gropen och speciellt illa har det gjort när vi kollapsat totalt delar av matcher och låtit puckarna gå in och gå in och gå in.

Och ju längre säsongen liiiiiider desto mer smyger sig en oro på med en liten svart fågel på axeln som viskar en i örat.

Men då tänker jag att vi faktiskt legat mycket sämre till många säsonger och allra värst var det säsongen 2007-08. Men även då klarade vi det och slapp kvala, vilket vi aldrig behövt göra för att hålla oss kvar i Elitserien SHL under 39 säsonger; helt unikt, det är bara vi som sluppit sådant i Sverige.

Så, kan vara lite moralhöjande att lyfta hur det såg ut den säsongen. Kommer i nästa inlägg!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Oscar Emgsund och tvåmetersmannen William Worge Kreü rapporterades till DIFiplinnämnden. Tydligen hade också handskarna åkt avd et hade jag missat. Det blev 2 matcher avstängning på båda vilket man väl kunde gissat. Jobbigt för Luleå att bli av med Engsund två matcher, inte bra.

Läste Engsunds intervju med Oskarstidningen, Oscar frisk och kul som vanligt:

" Det var tidigt i den andra perioden, strax efter att Oskarshamn vänt ett 1–2-underläge till 3–2, som William Worge Kreü och Oscar Engsund rök ihop. Spelarna åkte ihop och började efter lite tjafs ett ordenligt slagsmål.
– Det började med att jag crosscheckade honom, sedan slog han mig två gånger, jag slog han en gång, sedan började han. Jag stod och väntade på domarna ett tag, för vi var korta om backar. Jag ville egentligen inte fajtas, men ingen domare kom och då var jag tvungen att försvara mig. De såg väl vilka spelare det var och struntade i det. Sedan var det fullt ös. Han fick väl in fler träffar tror jag. Han är jäkligt lång, alltså. Jag fick inte tag i honom, säger Oscar Engsund. "
Kommentera